The Mommy Tag

Ja eindelijk een tag voor de mama’s. Ik vond deze tag en het leek mij leuk om alle vragen meteen te beantwoorden. Zoals de titel al zegt gaan de vragen over moederschap, maar ook beetje over relaties en de kids.

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een thuisblijfmama. Mijn moeder was dat ook en ben toen ik klein was niets tekort gekomen. Vond het zo fijn dat mijn moeder altijd thuis was, dat ik toen al had besloten ooit kinderen te krijgen ook lekker bij de kindjes zou blijven. Gelukkig is mijn man hier mee eens en kunnen wij het financieel aan.

3 maanden2. Zou je het anders willen?

Nee, absuluut niet. Heerlijk om de hele dag met ons kindje bezig te zijn.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Toen hij net geboren was sliep hij in zijn ledikantje op onze kamer. Vooral ik was toen ook nog heel bezorgd of alles wel goed ging. Na 3 maanden is hij naar zijn eigen kamertje gegaan en dat ging vanaf de eerste dag goed.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Hmm..Moeilijk. Ik denk de Babycook en de inbakeringszak, maar dit gebruiken wij nu al een tijdje niet meer. We hebben deze twee dingen wel echt het meeste gebruikt.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Ik zou graag 5 of 6 kinderen willen hebben. Ik kom zelf uit een groot gezin en vond dat echt geweldig. Mijn man wil er 3, dus we zien het allemaal wel. We zouden in ieder geval al heel blij zijn als we nog eens zwanger mogen raken.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Per maand?? Soms 0 keer per maand. Gemiddeld, denk ik, 1 keer in de twee maanden. Maar verschilt soms ook wel. Door mijn man zijn werk kan het wel eens voorkomen dat we 2 keer in een week een uitnodiging voor een première of voorstelling krijgen en dan maken we daar ook een ‘date night’ van.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Sinds hij kan lopen, toch echt lopen. Veel en lang. Hij vindt het ook geweldig om spulletjes uit elkaar te halen en weer in elkaar te doen. Ook is hij een echte grappenmaker en vraagt continu aandacht om één van zijn grapjes te showen.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Niet echt… Heb ook eigenlijk geen zwangerschapskleding gekocht. Mijn buik begon in de late lente/begin zomer echt te groeien, dus droeg vooral jurkjes met een elastieken band in de taille. Die had ik nog genoeg in de kast liggen. Ideaal! Qua spulletjes voor de baby misschien wel een paar ‘miskopen’. Bijvoorbeeld de twee kruiken die op de baby-uitzetlijstjes staan. Die hebben wij nooit hoeven te gebruiken.

20141207_135753 (1)9. Het favoriete eten van je kindje?

Knakworsten, vis, spaghetti en rozijntjes. Voorheen konden we hem altijd wel blij maken met rijstwafels, maar die hoeft hij tegenwoordig niet meer. Volgens mij heeft hij daar nu een beetje genoeg van…

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee. Toen ik in verwachting was van Fender hebben wij puur uit noodzaak een nieuwe auto moeten aanschaffen en hebben er toen wel opgelet dat de maxicosi en kinderwagen er in zou passen.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik ben nu zwaarder dan voor de zwangerschap. Maar zit er niet heel erg mee. Het gaat er ooit wel weer van af. En zo niet dan niet. Heb er een prachtig kindje aan over gehouden. Voor de zwangerschap zou ik mij hier veel meer druk over gemaakt hebben trouwens.

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Eigenlijk maakt dat mij niet zoveel uit. Als de kinderen zich maar vermaken en er genoeg plek is om te spelen. Zou wel iets opzoeken waar er ook iets te leren valt. Een kindvriendelijk museum ofzoiets.

13. En je droom vakantie zonder kids?

Samen met mijn man de Syberië Express doen.. haha! Lijkt ons echt fantastisch!

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Alles. Mijn leven is helemaal omgegooid, qua persoon maar ook qua ritme. Denk ook dat ik een stuk rustiger ben geworden in mijn hoofd. De band tussen mijn man en mij is ook echt anders. Je leert elkaar op een hele andere manier kennen. Je gaat met zijn twee een nieuwe levensfase in die spannend en ook erg leuk is. Voor mij is mijn gezin het belangrijkste en komt met alles op nummer 1. Daarom kan het ook wel eens voorkomen dat ik afspraken moet afzeggen of dat ik minder gezellige dingen kan doen met vriendinnen. So be it. Ik vind het heerlijk om mama te zijn. Had het voor geen goud willen missen.

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

Als ons zoontje lacht. (en dat doet hij vaak)

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Overal. Ik shop wel veel online. Next, Tesco, Zara, H&M zijn mijn favo shops. Etsy.com is trouwens ook wel echt een verslaving. Mini Rodini is mijn lievelings kledingmerk.

17. Favoriete mamgeborena make-up en verzorgingsproducten?

Ook hier heb ik niet echt favorieten. Heb zowel producten van Nars en Mac, als Catrice en Essence die ik graag gebruik.

18. A-merk of huismerk?

Huismerk, na mijn menig zijn deze net zo goed en soms beter dan A-merken.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja. Als het aan mij lag was ik op mijn achttiende al mama. Ik wist al heel vroeg dat ik niets liever wilde worden dan huismoeder. Ben ook heel blij dat ik op mijn 24ste zwanger raakte van onze kleine deugniet.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Alles! Maar vooral de hele dag door, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kriebels in mijn buik hebben van verliefdheid op Fender.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten