Voor het eerst naar de kapper

2015-02-18 13.31.08Jaja, eindelijk was het dan zover. Wij zijn met Fender naar de kapper geweest om zijn lange haren eens flink bij te knippen. Ik zeg er maar ‘eindelijk’ bij, omdat menigeen in onze omgeving wel gedacht zal hebben wanneer dit nou eens zou gaan gebeuren. Niet geheel onterecht, aangezien zijn pony ruim over zijn ogen viel en Fender de hele dag zijn haren uit zijn gezicht aan het halen was.

Waarom wij zo lang gewacht hebben? Voor mij was dit onder andere wegens bijgelovige redenen. Don’t blame me. Mijn moeder is Surinaams en hoewel ik vroeger vaak kon lachen om de rare gewoontes die zij er op na hield, betrap ik mijzelf zo af en toe (lees; vaak) dat ik verschillende dingen toch heb overgenomen. Zo heb ik Fender zijn navelstreng netjes ingepakt opgeborgen. Men zegt namelijk dat daar alle kracht van de pasgeborene in zit. Wanneer je kind ernstig ziek wordt zal hij/zij door het eten van de eigen navelstreng weer beter worden. Niet dat ik dat hem ooit ga laten doen, maar het weggooien van de navelstreng kreeg ik nou ook niet over mijn hart.

Zo ook het knippen van het haar. Dit mag pas gebeuren wanneer het kind kan lopen. Buiten het bijgelovige gedeelte vond ik dat lange stiekem ook wel stoer. Ik hou wel van jongetjes met wat langere haar á la Mason Disick (zoontje van Kourtney Kardashian).

Maargoed, al met al, gingen wij met Fender naar de kapper. Mijn man vond het eigenlijk niet nodig. ‘We kunnen toch zelf zijn haren knippen?’ Echt een mannen opmerking. Ik deed maar net alsof ik die opmerking niet gehoord had en ging op zoek naar een kinderkapper. Ook dat vond mijn man onzin aangezien we precies langs een kapsalon wonen. Oké, ik geef toe dat hij daar wel een beetje gelijk in had, maar ik was nu toch al bezig het internet aan het afstruinen. Lang was ik er niet mee bezig, want toen ik op Google de zoektermen ‘kinderkapper’ en onze plaatsnaam invoerde gaf de zoekmachine aan dat er een kinderkapper bij ons tegenover in de straat zat. 20150218_120538Dit leek mij een goede deal en was manlief ook meteen blij. Ik maakte meteen een afspraak die over een paar uurtjes zou plaatsvinden. ‘Genoeg tijd om na te denken wat ik met Fender zijn haar zou willen doen’, dacht ik. Waar natuurlijk niets is van gekomen met een drukke dreumes.

Bij de kapper aangekomen, kwamen we er al snel achter dat Fender zich hier wel zou kunnen vermaken. Deze kapper is namelijk voorzien van een ballenbak, glijbaan en speeltafel. Echt heel leuk! Maar daar kwamen wij natuurlijk niet voor. Meneertje werd in een super stoere auto kappersstoel gezet en langzaam zag ik zijn lange haren neerdwarrelen op de grond. Dag lange haartjes, hallo kort koppie! Fender heeft heel netjes stilgezeten en wij kregen een potje met een plukje haar mee. Dat kan ik dan weer naast zijn navelstreng in de la zetten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten