Zwanger… of toch niet?! #1

In deze reeks neem ik jullie mee op onze reis naar een tweede kindje.
Ik moet zeggen dat ik best heb getwijfeld dit online te zetten, maar in overleg met mijn man toch tot besluit gekomen het wel te doen. De reden hiervan is om het taboe te verbreken wat op dit onderwerp rust. Om de één of andere reden praten mensen hier niet graag over. Ik zet dit toch online zodat het onderwerp bespreekbaar wordt. Er zijn immers vast vrouwen die hier iets aan hebben, zich hierin kunnen vinden en/of willen meepraten.

Maart 2014 en wij gaan voor een tweede kind! Fender is nu ruim 5 maanden en hij doet het fantastisch goed. Als het aan mij lag was ik meteen na de bevalling weer begonnen. Niet dat mijn lichaam dat toe liet, maar toch. In januari kwam mijn menstruatie weer op gang. Ik vond dat best laat, zo 3 maanden na de bevalling. Maar eigenlijk viel het best mee aangezien ik 2 maanden borstvoeding heb gegeven.
Maar de knoop is doorgehakt, wij willen heel graag een broertje of zusje voor Fender. Ik had de afgelopen maanden al gemerkt dat mijn cyclus niet helemaal regelmatig was, maar dat zal vast nog wel op gang komen.
Spannend om weer te denken aan kindjes en er helemaal voor te gaan. Stiekem gingen wij ervan uit dat het meteen wel weer raak zou zijn aangezien dat bij de eerste ook zo was. Niets was minder waar en ik was toch wel een beetje teleurgesteld. Mijn man kan het goed relativeren. Het was immers nog maar ronde 1 en hoe groot is de kans?!

Mijn cyclussen variëren van 16 t/m 49 dagen en mijn menstruaties zijn heel heftig. Dit kan niet goed zijn en ook kan ik geen eisprong ontdekken met de welbekende ovulatietesten. Wat kan dit toch betekenen?

In mei besluiten we naar de huisarts te gaan om toch maar even te overleggen wat er nu precies aan de hand is en wat wij het beste kunnen doen.
Zij vertelde mij dat ik mij absoluut geen zorgen hoef te maken, Ik menstrueer elke maand, dus dat zou betekenen dat ik gewoon netjes elke maand ook een eisprong heb. Zo zou ik wel eventueel 6 maanden aan de pil kunnen gaan om de cyclus te resetten. Ik vind dat zo tegenstrijdig, een kinderwens en aan de pil. Nee dat gaat ‘m niet worden. Ze vroeg of ik dan mijn cyclus in kaart wilde brengen door elke ochtend voor het opstaan mijn temperatuur op te meten. Hierdoor kan je zien of je een eisprong hebt aangezien je temperatuur omhoog schiet na de eisprong en ook hoog blijft tot je menstruatie. Dit zou mij wellicht iets geruster stellen.

En ja, deze maand vind ik duidelijk een temperatuursverhoging, dus een eisprong! Yes! Wat een opluchting. Dan hebben we gewoon nog kans en moeten we alleen een beetje geduld hebben. Zorgen om niets gemaakt dus.

Mijn man en ik hebben ook deze maand weer goed ons best gedaan zodat de zwangerschapskansen zo hoog mogelijk zijn. Wat kan er nu nog mis gaan? Ik voel mij misselijk, heb hoofdpijn en heb zo af en toe steekjes in mijn buik. Mijn hoop wordt alleen maar groter en wat doet het wachten dan lang. Ik kan mijzelf nergens goed meer op concentreren en hoop dat de dagen maar snel voorbij zullen gaan. Ik wil zekerheid. Over een paar dagen moet ik ongesteld worden, of eigenlijk hoop ik van niet.

Vandaag ben ik een dag overtijd en nog geen menstruatie te bekennen. Zal het dan toch?! Ik houd mezelf voor dat als ik vandaag niet ongesteld word ik de volgende morgen een testje ga wagen. Ik loop de hele dag naar het toilet. ‘Nee, nog steeds geen bloed’. Zal het nu dan toch echt zijn? Komt onze wens uit?

Vanmorgen wist ik niet hoe snel ik mijn bed uit moest komen. Met een bekertje en de test ging ik naar het toilet. Ik lees nog eens vluchtig de gebruiksaanwijzijng en dan voer ik de stappen uit. Ik leg de teststrip neer en durf niet te kijken.

Ik kijk voorzichtig en zie langzaam een streepje opkomen. De controlestreep. Voor een positieve test heb ik twee steepjes nodig, zeg ik zachtjes tegen mijzelf. Helaas blijft het bij dit ene streepje. Waarom nou niet?! Teleurgesteld, maar met volle moed deze maand er weer tegenaan. Dit jaar zal het toch wel moeten lukken?!

In deze terugkerende, wekelijkse blog deel ik mijn ervaring met het hebben van een tweede kinderwens. Hierin wordt teruggegrepen naar een tijdje geleden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten