Zwanger week 15 en 16

Week 15

Deze week zijn we heerlijk een midweekje op vakantie geweest naar Duitsland, Cochem. Ik heb er extra van genoten, want waarschijnlijk zal dit de laatste keer geweest zijn voor de komst van ons tweede kindje. Na de bevalling wordt het denk ik even een hectische tijd en zal er voorlopig geen vakantie in zitten voor ons. Dit was dus een kleine ‘babymoon’! 🙂
De heenreis ging opzich best goed. Waar ik bang was contstant misselijk te zijn heb ik maar één keer hoeven overgeven. De rest van de week ook maar 1 dag een beetje misselijk geweest en dat was het dan ook eigenlijk. Ik merk wel dat mijn buik in deze week behoorlijk gegroeid is en ook voelde ik de kleine steeds meer. Zo fijn!
Hopelijk blijft de echte misselijkheid vanaf nu weg, want ik stond echt op het punt dat ik het niet meer trok.
Mijn aantal bijgekomen kilo’s staan op dit moment trouwens op +1 wat ik ontzettend netjes vind. Bij de zwangerschap van Fender kwam ik kilo bij kilo aan. En stond ik met 16 weken al op 6 kg erbij. Ik moet zeggen dat ik het deze zwangerschap ook beter onder controle heb en let ook wel goed op wat ik eet. Ik eet elke dag wel iets lekkers, maar wel met mate. Met af een toe een uitschieter, maar ook dat moet kunnen.

Week 16

16 weken babybump

Deze week begon niet zo fijn. Zondag was ik zo enorm moe. Alle vermoeidheid van de vakantie kwam er opeens uit. Ja, ik ben zo’n type die eigenlijk nog een vakantie nodig heeft om uit te rusten van een vakantie. Zondagavond begon ik mij ook echt beroerd te voelen en maandagochtend werd ik wakker met hoofdpijn en een zwak gevoel. Ik ben nog steeds verkouden en heb het gevoel dat het alleen maar erger wordt. Mijn neus, ogen en hoofd zitten helemaal vol. Ik was het zo beu dat ik toch maar de huisarts heb gebeld. De volgende dag kon ik terecht, dus moest het die dag nog even uithouden. Ziek zijn in combinatie met het moederschap vind ik toch wel een dingetje. Je hebt eigenlijk geen tijd om even flink uit te zieken. Je moet toch je bed uitkomen en je kind verzorgen en vermaken. Denk dat ik daarom ook al maanden met mijn gezondheid aan het kwakkelen ben. Gelukkig heb ik een neusspray meegekregen van de huisarts. Nu hopen dat het gaat werken.
Donderdag was de laatste dag van Moeders voor Moeders en werden de allerlaatste kratten bij ons opgehaald. In totaal heb ik in 11 weken en 4 dagen, 23 kratten ( wat neer komt op 92 flessen) urine gedoneerd. Ik hoop van harte hiermee in ieder geval één stel geholpen te hebben met het vervullen van hun kinderwens. Ik heb het in elk geval met veel liefde gedaan.
Vrijdag hadden wij een afspraak bij de gynaecoloog staan. Fender was naar oma zodat wij rustig naar het ziekenhuis konden. Het was een normale controle, maar omdat ik aangaf dat ik best onzeker ben deze zwangerschap mochten we naar het hartje luisteren en maakte zij nog een echo. Zonder dat wij er zelf om vroegen werd er ons gevraagd of wij het geslacht wilden weten en natuurlijk wilden wij dat. Heel graag zelfs! Het maakt het allemaal wat echter. We zijn superblij met het kindje, maar dat zouden we ook zijn als het een ander geslacht zou hebben. Alleen nu kunnen we praten over onze zoon of dochter.
Deze week begon ik ons kindje echt elke dag te voelen. Niet alleen maar plopjes en veegjes, maar ook het geschuif in mijn buik. Vooral ’s ochtends en ’s avonds is de kleine erg actief. Zo leuk! Kan niet wachten op de eerste kleine schopjes. Misschien volgende week? Ik laat het jullie weten in de volgende zwangerschapsupdate.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten