Zwanger week 17

Vandaag ben ik alweer 18 weken zwanger en dat betekent dat ik de zwangerschapsupdate van week 17 voor jullie heb.

Dit was een beetje een rare week die naar mijn gevoel weer voorbij is gevlogen. Vorige week vertelde ik jullie dat ik niet kon wachten op de eerste schopjes en JA ik voel ze! Geweldig! Wat een druk kindje heb ik in mijn buik zeg. Nadat ik de eerste schopjes voelde bleef de kleine deugniet maar doorgaan en sindsdien kan ik er elke dag van genieten. Mijn man heeft het helaas nog niet kunnen voelen. Deels doordat het kindje plots stopt met schoppen wanneer mijn man zijn hand op mijn buik legt en deels doordat de schopjes vaak nog te zacht zijn om buitenaf te voelen. Al denk ik dat hij ook snel de kleine kan voelen, want de spieren worden steeds sterker.

Vrijdag, op eerste kerstdag, hebben wij het geslacht bekend gemaakt aan mijn familie. Ik had bojo, een Surinaamse cake van kokos en casave, gebakken. Deze heb ik in kleine stukken gesneden en in vrolijke kleine doosjes gedaan. Daaroverheen strooide ik muisjes in de kleur van het geslacht. Iedereen was natuurlijk super benieuwd. Vind het zo leuk dat iedereen altijd zo meeleeft. Eerst moesten ze per persoon raden wat het zou gaan worden en daarna mochten ze het tegelijk openmaken. Én, op twee mensen na had iedereen het goed geraden!

Voor de rest heb ik een enorm leuke kerst gehad. Eerste Kerstdag bij mijn familie, waar we lekker hebben gegeten, spelletjes hebben gespeeld en vooral veel hebben gelachen. Fender boft maar met zoveel ooms en tantes, want ook hij krijgt altijd heel veel aandacht. Voor ons ook wel fijn, want dan hebben wij onze handen vrij 😉
Tweede kerstdag besloten wij met zijn drietjes te vieren. Volgend jaar zijn wij met zijn vieren en vonden het ook wel eens fijn om even geen verplichtingen te hebben en lekker van elkaar te genieten. We waren alle drie nog wat moe van de vorige dag dus deden lekker rustig aan. Gelukkig speelde Fender de hele dag met zijn cadeautjes en deed nog een lange middagslaap. Ik merk aan zulke momenten wel dat ik zwanger ben. Dan overvalt de vermoeidheid mij plotseling na een paar drukke dagen. Voor de rest heb ik, op de altijd durende verkoudheid na, nergens last van. Hopelijk kom ik deze zwangerschap ook weer fluitend door.

Ik kijk nu vooral uit naar de 20-wekenecho ,maar vind het ook wel weer spannend. Ik heb het geluk dat ik al regelmatig echo’s heb gehad en daar nooit iets geks op gevonden is en dat alles er altijd heel goed uitzag. Toch blijft het een spannend gebeuren. Na de 20-wekenecho vertellen wij het geslacht ook aan de schoonfamilie. Ben nu al bezig om iets leuks te verzinnen om het hen te laten weten. Nog 2 weekjes wachten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten