Mijn bevallingsverhaal (deel 3)

Op de monitor was te zien dat Fender het erg moeilijk had. Zijn hartslag ging van heel traag naar heel snel. Achter de gordijnen verzamelden zich een groep van artsen, omdat de kans heel groot was dat het mis zou gaan. Zo stonden er onder andere een cardioloog en een kinderarts klaar en werd er een bedje klaargemaakt waarmee ons kindje eventueel naar de operatiekamer gereden kon worden. Van dit alles heb ik gelukkig niets meegemaakt. Het enige wat ik mij kan herinneren was dat ik hoorde dat er door één van de artsen werd geroepen “we wachten nog 1 perswee af en als hij er dan nog niet is moet hij terug en wordt het een spoedkeizersnede”. Ik schrok daar niet van, omdat ik de ernst er van niet besefte. Wel kwam er een immens grote drang naar boven om ons kindje NU geboren te laten worden. Ik dacht, ik heb niet uren zitten pijnlijden om vervolgens een keizersnede te krijgen.

Ik voelde de perswee opkomen en meteen werd er een knip gezet om het mij gemakkelijker te maken. Ik verzamelde al mijn krachten en perste zo hard dat Fender meteen ter wereld kwam. Dat moment zal ik nooit vergeten. Dat gevoel tussen dat ik voelde dat Fender geboren was en hij op mijn borst werd gelegd is onbeschrijflijk. Ik wist dat ik nu moeder was en mijn leven zal gaan veranderen. Opeens kwam er een walm van onzekerheidheid, liefde en vreugde over mij heen.
Toen Fender op mijn borst werd gelegd kon ik er alleen maar uitstamelen dat hij zo mooi was en dat is hij nog steeds 😉
Gelukkig is hij helemaal gezond geboren en was zijn hartje ook weer normaal aan het kloppen. Waarschijnlijk kon hij niet goed tegen de bevalling. Wat niet alleen zwaar voor de moeder, maar ook voor het kindje is.

En wanneer je denkt dat de bevalling achter de rug is heb je dat mooi mis. Nu moest de placenta nog ‘geboren’ worden. Ik denk dat die geboorte het ziekenhuispersoneel nog lang is bijgebleven. De gynaecoloog drukte namelijk op mijn buik om het een handje te helpen. Hierdoor kwam niet alleen de placenta eruit, maar spoot er ontzettend veel bloed mee. Achteraf hoorde ik dat het overal zat. Zelfs in de laden van het ziekenhuisgereedschap en dat het een hele klus was om de hele kamer schoon te krijgen.

Nu was het dan tijd om alles ‘down under’ weer te repareren. Dat vond ik het vreselijkste van de hele bevalling. Wat deed dat pijn en het duurde naar mijn gevoel uren! Maar toen dat achter de rug was konden we eindelijk echt genieten van onze kleine man en gaf ik hem voor het eerst borstvoeding.

Ik heb mijn bevalling ervaren als iets mooi. Misschien zullen anderen dit zien als een zware bevalling, maar zo heb ik het totaal niet ervaren. Ik was ook de heletijd in mijzelf gekeerd, waardoor ik goed gefocust was op mijn doel en mijn lichaam zo veel mogelijk te laten ontspannen. Ik ben geen enkel moment bang geweest dat het niet zou lukken en zou deze bevalling zo over doen.

Mijn man heeft natuurlijk de angst ervaren die onstond tijdens de persweeën en was echt heel bang dat Fender het niet zou redden. Gelukkig heb ik dit niet meegekregen. Maar zo hebben wij wel deels een andere ervaring van de bevalling. Ook vind ik het fijn dat mijn man stukken van de bevalling heeft gefilmd en met name het gedeelte dat ik mijn laatste perswee had en Fender geboren werd en op mijn borst werd gelegd. Dit is echt iets van ons samen wat we zo af en toe terugkijken en waarbij wij telkens weer een traantje bij wegpinken.

Nu ben ik zwanger van ons tweede kindje en kijk ik weer net zo uit naar de bevalling als bij de eerste. Zonder angst en vol zelfvertrouwen. Maar eerst mag dit kindje nog lekker 21 weken lang groeien waar het warm en veilig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten