Zwanger week 19

Vandaag heb ik alweer de zwangerschapsupdate van week 19 voor jullie. Wat gaat het snel!

Dit was voor mij best een rustige week. Alles gaat zo zijn gangetje. Ik ben vooral druk geweest met opruimen om zo snel mogelijk te kunnen beginnen aan de kamertjes.
Qua zwangerschap is alles eigenlijk nog hetzelfde als vorige week. Helaas heb ik nog een paar keer moeten overgeven. Hoopte zo erg dat dit, net als mijn eerste zwangerschap, na de 16e week over zou zijn. Heb nu het idee dat ik het de hele zwangerschap blijf houden.
Ook mijn eetlust is nog niet wat het geweest is. Moet mijzelf nog steeds vaak dwingen iets te eten. Maargoed dit zijn allemaal kleine klachtjes en je hoort mij ook echt niet klagen.
Wel merkte ik deze week dat ik opeens om alles kan huilen. Soms denk ik dan echt bij mezelf: ‘doe eens normaal!’ Haha… leuk die zwangerschapshormonen! 😉

Deze week stond ook in het teken van de bewegingen van de baby. Wat is dit kindje druk zeg! Draaien, wiebelen, schoppen, acrobatische trucjes. Het gebeurd allemaal en dat moest natuurlijk bevestigd worden door papa. Met 19+3 weken kon mijn man dan eindelijk ons kindje voor het eerst voelen. Hij had het al eens vaker geprobeerd, maar dan stopte de baby net of was het nog te zacht. Afgelopen woensdag merkte ik dat alles al veel krachtiger werd. Ik voelde alles zelf al stukken beter. Toen het kindje ’s avonds ontzettend druk was, riep ik mijn man en hij legde zijn hand op mijn buik. Al snel vond de baby de warme plek van zijn hand en begon er tegen aan te trappelen. Heel mooi moment en dat ging dan ook gepaard met een traantje bij de trotse papa. Vanaf toen heeft ook hij elke dag kunnen genieten van de schopjes van ons kindje. Het blijft heel bijzonder.

Volgende week wordt weer een leuke week. De 20-weken echo komt eraan en dat blijf ik toch één van de spannendste echo’s vinden. Hopelijk is alles goed met ons kindje en komt het door de ‘keuring’ heen. Ook weten wij dan, als het goed is, voor 100% zeker het geslacht en waar ik vooral naar uit kijk is een uur lang van de echo genieten. Ook maken wij aankomende week het geslacht bekend aan mijn schoonfamilie. We zijn zo benieuwd naar hun reactie. Dit alles kunnen jullie volgende week lezen in de volgende zwangerschapsupdate.

1 Reactie

  1. Andrew

    Ongeveer drie kwart van de zwangere vrouwen krijgt tijdens de zwangerschap een zwangerschapsstreep . Als je deze streep krijgt, verschijnt hij meestal in het tweede trimester. Het is een donkere streep van ongeveer een centimeter breed die loopt van je het schaambeen tot je navel. De lijn verschijnt op de plek waar de buikspieren uit elkaar wijken om plaats te maken voor de groeiende baarmoeder. De donkere kleur komt door een verhoogde pigmentproductie. Vandaar ook dat je donkerdere tepels hebt. De zwangerschapsstreep verdwijnt gelukkig weer na de bevalling.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten