Zwanger week 23

Vandaag ben ik alweer precies 24 weken zwanger, dus dat betekent dat ik jullie bij praat over week 23 van mijn zwangerschap.

Qua kwaaltjes gaat het eigenlijk nog steeds prima. Ik voel mij gezegend dat ik alleen maar soms een beetje last van misselijkheid heb. Voor de rest voel ik mij fit en kan ik alles nog doen wat ik voor mijn zwangerschap ook deed. Nog steeds geen last van pijntjes of iets dergelijks. Wat ik wel vanaf deze week heb ervaren is dat het omdraaien in bed wat moeizamer gaat. Mijn buik begint nu echt te groeien en dat merk ik meteen daaraan. Ook zit ik nu een beetje in een periode dat ik niet zo goed weet wat ik aan moet trekken. Heel veel kleding pas ik nog wel, maar dan zit het niet lekker of ziet het er gewoonweg niet flatieus uit. Toch weiger ik nog steeds zwangerschapskleding aan te schaffen voor die 3.5 maand dat ik het aan kan. Gelukkig komt de maand maart alweer in zicht en dat betekent dat het alweer snel lente wordt. Ik heb dan toch meer keus in mijn garderobe voor mijn zwangere buik. Nog eventjes roeien met de riemen die ik heb.

Ik had deze week ook nog een afspraak bij de gynaecoloog staan. We bespraken mijn schildklierwaardes. Deze waardes waren tot mijn 12e zwangerschapsweek vrij stabiel, maar begonnen vanaf toen geleidelijk aan te stijgen. Ik begon dit zelf al te merken dat alles mij extra energie kostte en ik het weer heel koud had. Achteraf gezien kwam ik ook weer wat sneller aan qua gewicht. Twee weken geleden is mijn dosis van mijn medicijnen verhoogt en gelukkig merk ik nu al het verschil. Heb weer veel meer energie en ook de kilo’s vliegen er meteen weer af. Al mag ik daar nog heel blij mee zijn. Zoals jullie weten ben ik tijdens de zwangerschap van Fender 25 kilo aangekomen en bij hem zat ik op dit termijn op +11kg. Nu ben ik, met aankomen en weer afvallen, nog maar 4.5 kg aangekomen. Heel netjes, volgens de gynaecoloog, en dat vind ik zelf ook wel 😉 Gemiddeld komt een vrouw tijdens de zwangerschap 12 kg aan, waarbij de meeste kilo’s in de derde trimester eraan vliegen. Dus ik juich nog niet te vroeg…:p
Die 12 kg bestaat trouwens uit de baby (3 à 4 kg), placenta (0.7 kg), vruchtwater (1 kg), vocht (2.5 kg) , toegenomen borstvolume (0.5 kg), toegenomen bloedvolume (1.5 kg) , grotere blaas (1 kg) en een paar kg ‘reservevet’ (2.5 kg).

Bij de gynaecoloog werd er ook nog even naar het kindje gekeken en naar het hartje geluisterd. Alles zag er weer heel goed uit en het lag met het hoofdje naar beneden. Natuurlijk wordt er nog flink gedraaid en bewogen daarbinnen, maar uiteindelijk zou het fijn zijn als de baby over ongeveer 10 weekjes ook weer zo ligt en blijft liggen tot aan de bevalling. Bij Fender was dat nog even spannend. Hij lag in stuit en wilde maar niet omdraaien. Ik heb toen allerlei kunstjes moeten uithalen om hem te laten draaien. Met 36 weken was hij dan toch nog uit zichzelf omgedraaid en kon ik gelukkig op een natuurlijke manier bevallen.

Aankomende week heb ik een aantal leuke afspraakjes staan, maar ga ik het vooral rustig aan doen met hier en daar wat opruimen…want ow, die kinderkamers moeten echt eens af gemaakt worden!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten