Zwanger week 24

Vandaag een update over mijn 24e zwangerschapsweek.

Deze week had ik geen controles en andere afspraken en voelde ik mij qua zwanger zijn net zoals de afgelopen weken. Geen gekke dingen, geen pijn en af en toe wat misselijk. Alles gaat dus gewoon zijn gangetje en met het kindje ook. Die overigens ontzettend druk kan zijn. Soms zitten er dagen tussen dat het wat rustiger is in mijn buik, maar over het algemeen is het een drukte van jewelste. Van de week was het zelfs zo erg dat ik bijna de hele nacht heb wakker gelegen van alle schopjes en gedraai. Ik vroeg mij dan ook echt af of het kindje niet eens moest gaan slapen. Of beweegt de kleine dan ook zoveel tijdens de dutjes? Volgende keer toch maar eens vragen aan de gynaecoloog. Mijn buik gaat trouwens ook alle kanten op wanneer er zoveel bewogen wordt. Dan komt er opeens een bobbel van de billetjes tevoorschijn..haha. Dit had ik bij Fender pas rond de 30 weken en hem vond ik toen al zo’n druk kindje, maar vergeleken met dit kindje was Fender er niets bij 😉

Wat ik deze week ook heb gedaan is een beetje babyshoppen met een vriendin die precies een weekje achterloopt op mij. Vind het nog steeds erg bijzonder en leuk dat we samen zwanger zijn. Ook voor de kindjes later. Zij zouden straks heel veel aan elkaar kunnen hebben en wij, de mama’s, aan elkaar.
Maargoed, ik kwam dus thuis met een aantal kledingstukken, want de babygarderobe moet natuurlijk ook met de trends meelopen ;). Ik wil niet al te veel kopen, omdat wij bij Fender, vooral in de kleine maatjes, veel wit hadden aangeschaft en dat staat elke baby wel goed. Maar als ik iets leuks zie in een wat grotere maatje en het is niet te duur, gaat het wel vaak mee naar huis. Ow en wat heeft de Hema op dit moment een leuke babycollectie! Zo schattig allemaal…

Nu wij het toch over babykleertjes hebben. Ook het geboortepakje is eindelijk gevonden en ligt hier klaar om over een aantal weken gewassen te worden en in de vluchtkoffer gedaan te worden. We moeten alleen nog een bijpassend mutsje, sokjes en jasje/vestje, maar dat gaat vast ook helemaal goedkomen.

Ik las van de week trouwens een goede tip om het geboortepakje (en evt. sokjes, rompertje en mutsje) in een een ziplock zakje te doen met een papiertje erin waarop staat ‘eerste pakje’. Dit zakje doe je dan bovenop in je vluchtkoffer. Je weet namelijk niet of jezelf en partner bij machte zijn, door bijvoorbeeld een spoedkeizersnede, om het pakje bij je kindje aan te trekken. In zulke gevallen haalt de verpleegster snel iets uit de koffer wat ze kan vinden. Om teleurstelling te voorkomen is dit wellicht een goede optie.

Pff… nog ongeveer 15 weekjes en dan mag ik weer bevallen. Men zegt dat een tweede bevalling vaak veel vlotter gaat, omdat de eerste al de baan vrij heeft gemaakt. Tegelijkertijd is het ook zwaarder, omdat je hetzelfde werk in een kortere tijd moet doen wat vaak gepaard gaat met een flinke weeënstorm. Eerlijk gezegd wist ik na de eerste paar seconden dat Fender geboren was niet eens meer hoe een wee voelde en in mijn belevenis viel het allemaal wel mee. Zo gek dat je dat zo snel weer vergeet. In dit geval zijn alle clichés waar. “Je bent de pijn meteen weer vergeten als het kindje op je borst wordt gelegd”.
Ik hoop alleen wel heel erg dat ik weer op een natuurlijke manier (vaginaal) mag en kan bevallen en het kindje (en ik) er weer gezond uit mogen komen.

Aankomende week wordt het weer wat drukker met verschillende afspraken en het verder gaan met de kinderkamers.
Tot dan!

2 Reacties

 1. Linda

  Wat bijzonder om samen met je vriendin zwanger te zijn! Straks bevallen jullie op dezelfde dag 😉

  Reageren
  1. Marie- Louise Reichenbach (Auteur bericht)

   Ja heel leuk en bijzonder. We maken graag grapjes over op dezelfde dag bevallen 😉 We bevallen ook in hetzelfde ziekenhuis, dus we zien het al helemaal gebeuren..haha

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten