Lekker eten begint in de buik

Afgelopen week ontving ik een kookboek speciaal voor tijdens de zwangerschap en de 9 maanden erna. Het is vooral gericht op voedingsstoffen die het kindje in de buik nodig heeft en de ‘maaltijden’ die je voor je kindje kan bereiden vanaf dat het de eerste hapjes mag eten.

Ik was eigenlijk meteen enthousiast, want hé, dit komt nu natuurlijk als geroepen. Ook al is dit niet mijn eerste kindje en heb ik al veel mogen experimenteren met eten voor Fender in zijn eerste jaar, was ik na het lezen van de intro al geboeid geraakt. De titel ‘lekker eten begint in de buik’ kan je eigenlijk heel letterlijk nemen. Tijdens de zwangerschap proeft de baby al veel smaken. Alles wat jij eet komt in het vruchtwater terecht. Eet jij iets zoetig, dan zal het vruchtwater zoet smaken. Sofie Dumont heeft daarom in dit boek geprobeerd zoveel mogelijk verschillende smaken in de recepten te stoppen, want hoe meer meer smaken de baby in de buik krijgt hoe makkelijker eter het buiten de buik is. Interessant!

Het boek is onderverdeeld in de eerste, tweede en derde trimester van de zwangerschap. In elke trimester zijn er weer andere voedingsstoffen belangrijk en Sofie heeft hiervoor heerlijke recepten met prachtige foto’s op een rijtje gezet.
Denk aan drankjes, soepen, salades, ontbijt, hoofdgerechten, desserts en gezonde snackjes. Sowieso zijn vrijwel alle recepten in het boek gezond en gemaakt van natuurlijke producten. Soms vind ik het ietwat ver gezocht, maar dan pas ik het aan op mijn manier. Kookboeken hoeven er ook niet te zijn om één op één te kopiëren. Je kunt er natuurlijk ook inspiratie uit op doen.
Ow, en als jij last hebt van zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid en maagzuur vind je in dit boek ook nog natuurlijke remedies er tegen.

Ik vind vooral de recepten voor de baby na de geboorte erg fijn. Bij Fender liep ik soms vast en bleef ik hangen bij een aantal verschillende hapjes. Bij ons volgende kindje kan ik nu dus wel even vooruit. Wat een variatie! Van een recept met moedermelk tot een babyprakje van quinoa, zalm, tomaat en paksoi. Je vindt het allemaal. Erg leuk, want bij veel ervan had ik nooit zo’n combinatie kunnen bedenken.

Als extraatje staan er ook nog heerlijke hapjes in voor bijvoorbeeld een babyshower/babyborrel ( of gewoon stiekem voor een verjaardagsfeestje). Denk hier aan aparte smaken popcorn, alcoholvrije cocktails, cakejes en iced tea.

Ik ga dit boek zeker weten veel gebruiken. Super handig en wat ik ook altijd een pré vind is wanneer de vormgeving van een kookboek mooi is. Het oog wil ook wat en als er prachtige foto’s in staan nodigt dat ook uit om aan de slag te gaan. Wie wil nou niet dat lekkere eten van op het plaatje? Al moet ik zeggen dat het bij mij in het echt er nooit zo mooi uit komt te zien…

Overigens is dit een heel leuk cadeau voor mommies to be. Dus ken jij iemand die nu zwanger is, dan denk ik dat je haar hiermee erg blij mee kunt maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten