Zwanger week 26

Pfff… wat een week was dit. Een week met ups en downs.

Het begon zondag. Ik was precies 26 weken zwanger en voelde mij prima. Ik had al een paar dagen last van zeurderige hoofdpijn die maar niet weg wilde gaan, maar zocht daar niet echt iets achter. Kan aan de hormonen van de zwangerschap liggen, dacht ik. ‘S middags besloten we met Fender lekker uit te waaien in een groot park. Neem dat uitwaaien maar heel letterlijk, want we werden bijna weggeblazen 😉

Maandag had ik een borstvoedingscursus. Een zwangere vriendin vroeg of ik mee wilde gaan. Voor haar is dit haar eerste zwangerschap dus vond het wel gezellig om mee te gaan als een goede support 🙂 Tijdens de zwangerschap van Fender had ik ook al eens zo’n cursus gevolgd, maar toen was alles zo nieuw dat ik de helft niet in mij op had genomen. Nu, een ervaring rijker, was dit een fijne opfrisser en heb ik toch ook weer wat nieuwe dingetjes geleerd.
Toen ik thuis kwam was ik zo ontzettend moe dat ik lange dut van 2.5 uur heb gedaan. Dat kon nu mooi, want Fender was bij oma.

Dinsdag stond eigenlijk alleen in het teken van de kinderkamers. Ik heb nu eindelijk alles kunnen opruimen. Er lagen nog een aantal dozen die opgeborgen moesten worden en die zijn nu ook weg. Nu hoeft er alleen geverfd en ingericht te worden. Dus het leuke werk kan beginnen.

Die avond werd de hoofdpijn erger. Ik had nu al een week aanhoudende zeurende hoofdpijn die maar niet wegging. Ook niet met paracetamol. Helaas was dit niet het enige. Sinds een paar dagen had ik ook pijn in de miltstreek en de streek bij mijn bovenste rib. Dit opgeteld met misselijkheid en overgeven. Besloot ik de volgende dag, nadat mijn hoofdpijn nog niet gezakt was, de gyneacoloog te bellen.
Ik moest dezelfde dag nog langskomen om mijn bloeddruk te laten meten, bloed te prikken en mijn urine te controleren. Er werd namelijk gedacht aan zwangersschapsvergifteging. Iets waar ik mij nooit in verdiept had en de symptomen ervan eerlijk gezegd ook niet van wist.
Mijn bloeddruk bleek juist erg laag te zijn wat niet past in het beeld van zwangerschapsvergifteging. Echter de rest van de klachten wel. Ik kreeg een echo om de conditie van de baby te bekijken, ook dit was goed. Nu was het wachten op de uitslag van het bloedprikken en mijn urine. Dit zouden ze meteen onderzoeken en dus zou ik binnen een uur te horen krijgen of het foute boel was of niet. Na drie kwartier werd ik al teruggebeld en gelukkig bleek alles prima in orde te zijn. Mijn lage bloeddruk veroorzaakt waarschijnlijk mijn hoofdpijn en de pijn in de miltstreek en ribben kan de groei van mijn baarmoeder zijn of het kindje die op dat moment niet gunstig ligt.

De dagen erna heb ik nog best wel last gehad van mijn lage bloeddruk. Misselijk, duizelig en gevoel van flauwvallen. Ik las op internet het advies om wat meer zoute dingen te eten en dat helpt al enorm merk ik.

Gelukkig sloot ik de week af met een weekend vol vriendenbezoekjes en lekker eten. Dus dat is altijd goed! 🙂

Hopelijk voel ik mij aankomende week een stuk beter en kan ik er weer volop tegenaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten