Zwanger week 27

Dit was mijn laatste week van mijn tweede trimester. Mensen, wat gaat het hard. Niet te geloven. Nog maar 3 maandjes en dan hebben we ons tweede kleine wondertje in ons midden. Kan niet wachten 🙂

Deze week heb ik een aantal baby gerelateerde dingetjes gedaan, nam ik wat tijd voor mezelf, gingen we naar een voorstelling, deed ik creatief met Fender en had ik een afspraak bij de gynaecoloog. Dus laten we beginnen de week door te nemen.

Maandag sliep ik heerlijk uit, terwijl mijn man Fender uit bed haalde en vermaakte. De rest van de dag deed ik niet heel veel bijzonders. Ik ruimde wat op, ging door het huis met de stofzuiger en deed de boodschappen samen met Fender. Ik vind dat de laatste tijd ÊÊn van de leukste kleine uitstapjes van ons samen. Hij doet dan zo lief mee. Hij doet alles in het wagentje en is super trots op zichzelf dat hij het wagentje mag duwen. Vervolgens zet hij de boodschappen ook op de band en bij thuiskomst ruimen we samen de boodschappen op. Heel aandoenlijk 🙂

Dinsdag kwam de schilder om een lekkageplek op de nieuwe kamer van Fender te fixen en tegelijk ook het plafond te schilderen. Norman bleef hiervoor thuis, Fender ging met oma naar de peuterspeelplaats en ik ging met een vriendin naar de stoffenmarkt om stof te kopen voor een deken voor de baby. Ik wil namelijk een Koeka – look a like – ledikantdekentje maken. Ik kocht dus wafelstof en badstof. Ik was voor â‚Ŧ20 klaar, dus dat is mooi â‚Ŧ60 goedkoper dan de originele Koeka dekentjes.
Toen ik weer thuis kwam besloot ik maar alvast te gaan koken voor het avondeten. Ook bereidde ik de maaltijd voor die was bedoeld voor de volgende dag wanneer we bezoek zouden krijgen.

Woensdag was een een hele volle dag. ‘S ochtends kwam de schilder weer voor een tweede laag verf. En ’s middags kregen we bezoek van onze Belgische vrienden en hun (schoon)moeder. Fender was ontzettend druk, zoals gewoonlijk als er visite is. Het was weer super gezellig. Ze bleven eten en in de avond gingen wij met zijn allen naar een voorstelling van Simone Kleinsma. De belgjes zijn helemaal verliefd op haar toneelspel en zang en wij gingen gezellig met ze mee.
Bij thuiskomt was ik ontzettend moe en gesloopt. Ik kroop daarom ook meteen in bed.

Die donderdag deed ik het weer rustig aan. Ik merk dat ik mijn energie goed moet verdelen nu ik steeds verder in de zwangerschap kom. De baby is ook de hele dag enorm druk. Dan draait het zich helemaal om, dan zit het onderin te trappelen, dan bovenin of gewoon tegelijk aan beide kanten. Mijn buik heeft daarom gedurende dag de meest rare vormen, is de hele tijd aan het bobbelen of ik zie opeens een afdruk van een voetje. Zo bijzonder en leuk. Maar het vreet ook energie en tast de concentratievermogen aan 😉
Maar goed, die middag besloot ik met Fender een eindje te gaan lopen. Ik bedacht mij toen dat het mij wel leuk leek om een paastak te gaan kopen en wat decoratie eitjes voor erin. Ik heb die middag trouwens nog nooit zo vaak een kind ‘Mama, ei’ horen zeggen. Overal verkochten ze natuurlijk al paaseitjes…
Thuis gingen Fender en ik samen de takken versieren en wat was hij trots toen het af was en nu staat te pronken in de huiskamer.

Vrijdag stond er een afspraak bij de gynaecoloog gepland. Ik kreeg een groeiecho en we bespraken mijn bloeduitslagen. En eigenlijk was alles goed. Mijn schilklierwaardes zijn weer mooi laag en de baby groeit heel voorbeeldig. In de groeicurve ligt de kleine op alles gemiddeld wat in de zwangerschap als goud in mijn oren klinkt 😉 Het gewicht van de kleine is nu trouwens geschat op 1100 gram, wat ook helemaal prima is. Het enige is dat mijn bloeddruk nog steeds aan de lage kant is, want soms de nodige klachten met zich mee brengt.
Ook moet ik aankomende dinsdag nog een suikertest doen. Dit is standaard bij ons in het ziekenhuis, maar volgens mijn gynaecoloog hoef ik mij daar geen zorgen om te maken. Ons kindje is niet te groot en ik heb ook geen symptomen van zwangerschapsdiabetes.
Én ik moet nog bloedprikken op irreguliere antistoffen die mijn lichaam aanmaakt. Dit heb ik overgehouden aan de zwangerschap van Fender. Omdat er altijd een beetje bloed van de baby bij de moeder komt kunnen ze onderzoeken of het kindje negatief of positief voor deze eigenschap is. Als het negatief is is er niets aan de hand. Wanneer deze positief is wordt de baby extra goed in de gaten gehouden, omdat het dan rode bloedcellen afbreekt en bij de geboorte hoogstwaarschijnlijk geelzucht zou hebben.
De kans dat ons kindje positief is is erg klein, maar moet toch uitgesloten worden.

Zaterdag gingen we op pad om verf uit te zoeken voor de kinderkamers. Dus nu kunnen we eindelijk echt aan de slag. Ik heb al weken last van enorme nesteldrang en dan is het erg vervelend als de kamers niet vorderen. Dat zullen de meeste zwangere dames denk ik wel herkennen 😉
De rest van de dag was ik een beetje in huis aan het rommelen en met Fender aan het knutselen. Hij is de laatste tijd dol op stempelen, stickers plakken en tekenen, dus dat is erg gezellig 🙂

Aankomende week heb ik dus die suikertest en bloedtest en gaan we beginnen met de kamers te verven. En…zit ik in mijn derde, en laatste, trimester!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten