Olli wordt later…

Kennen jullie Olli nog? De mascotte van diergaarde Blijdorp, die in 2013 in de tv reclames te zien was om deze dierenpark in Rotterdan te steunen.

Olli is een olifant die in 2004 ‘geboren’ is. Hij is, naast andere karakters, bedacht door Hein Mevissen en Diederikje Bok.

Ondertussen heeft Olifant Olli al velen avonturen beleefd. In 2014 kwamen de boekjes ‘Olli is een Olifant’ en ‘Olli en het poepkanon’ uit. Later is Olli ook nog op reis gegaan (‘Olli gaat op reis’) en is hij mee geweest met een puddingraket (‘Olli en de puddingraket’).

Het laatste boekje dat is uitgebracht gaat over wat Olli nou eigenlijk wil worden. Een goochelaar, voetballer of toch een piloot? Hij kan niet kiezen dus besluit hij dat hij het allerliefst gewoon heel groot wil worden.
Het boekje is heel simplistich waardoor het geschikt is voor kinderen van 6 maanden tot een jaar of 2. Door de grote plaatjes en de mooie heldere kleuren oogt het heel vrolijk. De allerkleinsten zullen vooral kijken naar de kleuren en vormen. Wanneer ze wat ouder zijn kunnen de dreumetjes en de peuters benoemen welke beroepen Olli allemaal uitprobeert. Ook worden de menselijke eigenschappen in de afbeeldingen goed weergeven. Is Olli boos, verdrietig, dromerig. Kinderen zullen het er allemaal uithalen.

Ik vind het boekje ‘Olli wordt later…’  echt een aanrader. Zoals ik al zei is het een vrij simpel boek, maar door de inhoud en kleurgebruik geschikt voor een wat groter doelgroep. Vaak zijn boekjes voor kleine kinderen gerangschikt in 0-6 maanden, 6- 12 maanden, 12- 18 maanden en 18- 24 maanden. Met dit boekje kan je zeker 2 jaar vooruit, omdat ze telkens weer wat nieuws zien, ontdekken en kunnen benoemen.

Deze gaat dan ook bij ons de boekenkast in, want met ons aankomende tweede wonder kunnen we het zeker goed gebruiken en zal ons kindje er veel plezier aan beleven.

1 Reactie

  1. Danielle

    Ik heb dit boekje van een vriendin gekregen, echt superschattig!!!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten