Van babykamer naar peuterkamer

Voor veel ouders is de overstap van hun kind(eren) van een babykamer naar een peuterkamer best wel een dingetje.
Zo ook voor ons. Fender is natuurlijk al lang geen baby meer en is nu alweer een peuter van 2.5 jaar. We zaten er al een tijdje over na te denken om Fender naar een grotere kamer te verhuizen zodat hij echt een eigen plek heeft waar hij kan spelen of zich even af te zonderen.

Nu kwamen wij er in september achter dat ik in verwachting was van onze tweede kindje en werd het dus definitief. Fender zou een mooie peuterkamer krijgen en de baby krijgt de ‘oude’ kamer van Fender, maar wel in een nieuw jasje.

Na lang uitstellen begonnen we dan eindelijk aan de kamers. Eerst de peuterkamer, want dat was het meeste werk. Deze kamer was in de loop der jaren een soort opslagkamer geworden van van alles en nog wat. Je begrijpt dan wel dat er een hoop uitgezocht moest worden. En ik kan je vertellen, ik begrijp nog steeds niet hoe een mens zoveel zooi kan hebben. Niet normaal wat je in al die jaren opspaart.

Om Fender niet in het diepe te gooien heeft hij het hele proces meegemaakt en hebben wij hem heel bewust erbij betrokken. Van het opruimen, het schilderen tot aan het inrichten van zijn nieuwe kamer. Ook heeft hij samen met papa zijn bedje verhuisd van de babykamer naar zijn peuterkamer. Wat voor ons ook heel belangrijk was is dat hij ruim voor de geboorte van de baby in zijn nieuwe kamer kon slapen. Dit zodat hij niet het gevoel krijgt dat hij plaatst moet maken voor de kleine die eraan komt.

De middag voordat hij voor het eerst in zijn nieuwe kamer ging slapen hadden wij zijn kamertje versierd met balonnen. Ook spanden wij een lint voor zijn deur die hij mocht doorknippen om zo zijn kamer ‘officieel’ te openen. Daarna aten we een donut op zijn nieuwe kamer en ondertussen was Fender door het dolle heen. Heel enthousiast en supertrots op zijn grote jongens kamer.

Die avond was het dan zo ver. De eerste nacht slapen op zijn nieuwe kamer. Eerlijk gezegd hadden wij er een heel goed gevoel over. Dit omdat hij eigenlijk overal al zonder problemen goed slaapt. Toch weet je het nooit, want nu heeft hij ook zijn eigen speelgoed en spulletjes om zich heen.
We brachten hem rond 18.45u naar bed en deden onze gebruikelijke bedritueel. Dat ging helemaal prima en zonder problemen trokken wij de deur achter ons dicht. Eenmaal beneden hoorden wij hem nog wel ruim een half uur brabbelen totdat hij in slaap viel. Zo schattig!

Ook de dagen daarna is het gewoon goed gegaan en slaapt onze grote kleine jongen zomaar op een stoere peuterkamer. Wat gaat de tijd toch snel… We zijn supertrots op hem, maar we zijn stiekem ook heel blij dat er straks weer een baby’tje in ons midden is. Lekker weer genieten van de babytijd en dat met een drukke peuter om ons heen. Wat een rijkdom!

1 Reactie

  1. demallemolenmoeder

    Lijkt mij ook een hele stap. Vooral naar een “groot” bed. Wij zij een tijd teug verhuisd dus hebben toen al gekozen om het niet echt meer tot een babykamer te toveren.

    Knap zeg dat jullie jongen het zo goed doet.. De tijd vliegt hè?!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten