Zwanger week 32

Week 32 van mijn zwangerschap… waar zal ik beginnen. Ik heb het voornamelijk erg druk gehad en ben blij dat deze week voorbij is.

Fender zit heel erg in een mama-fase. Ik weet niet of dit nu aan zijn leeftijd ligt of hij dit nu doet om mij uit te testen, maar soms word ik er knettergek van. Ik weet zeker dat hij het record “hoevaak kan ik in een minuut mama zeggen” zal verbreken, als dit bestond.
Nu ik tegen het einde van mijn zwangerschap loop kan dit best zwaar zijn. Hij wil telkens bevestiging in alles wat hij zegt en doet en dat natuurlijk van mama. Ook moet mama hem optillen, want papa is opeens niet goed genoeg. Hetzelfde geldt ook voor het verschonen, aankleden, drinken inschenken… eigenlijk voor alles. Rustig even zitten zit er dus niet bij voor mij. Dit resulteerde in continu pijnlijke harde buiken die pas wegzakte wanneer Fender op bed lag en ik eindelijk kon rusten.

Daarnaast maakten wij deze week ook de babykamer af! Dus de aankomende weken kan ik het mooi gaan inrichten met mijn aankoopjes die er al maanden op staan te wachten. Zin in! Dit is echt een last van mijn schouder en ben zo blij dat nu zowel de kamer van Fender als de kamer van de baby af zijn.
Oja, het eerste babywasje heeft ook al gedraaid. Dit blijven toch de leukste wasjes. Heerlijk wegzwijmelen bij al dat kleine spul. Love it!

Naast een onwijs drukke peuter, het afmaken van de babykamer en een aantal afspraken die wij hadden staan, was ik vooral bezig met de babyshower die ik voor een vriendin organiseerde.
Nu moet ik zeggen dat ik best een controlfreak ben en wil altijd dat iedereen genoeg te eten heeft en dat iedereen zich vermaakt. Overal in huis had ik lijstjes liggen met alles wat ik ervoor nodig had, wanneer ik wat moest halen en wanneer ik wat moest bereiden. Ik vind het altijd superleuk om te doen, maar stiekem vergt het toch veel tijd, energie en brengt het ook wat stress met zich mee.
De babyshower is vandaag, dus jullie zullen volgende week wel lezen hoe het was.

Aankomende week staat er ook weer een afspraak bij de gynaecoloog gepland en wil ik ├ęcht proberen om het wat rustiger aan te doen. Die harde buiken zijn natuurlijk ook niet heel goed voor de baby, dus het is alleen maar goed om af en toe een stapje terug te doen. We zullen zien of het gaat lukken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten