Spelen met je kindje

Als moeder van een peuter (en een baby op komst) wordt er ontzettend veel gespeeld hier in huis. Onze zoon komt geen speelgoed tekort en ook mag hij dagelijks even een filmpje kijken op de tablet. Maar wat ik het allerleukste vind is het samen spelen met mijn kindje. Of dit nu met de autootjes is of dat we gaan knutselen of zingen. Het maakt hem niets uit, als het maar met mama of papa is. Wij zijn de allergaafste speelgoed van ons zoontje.

Sabine Wisman heeft dit ook gemerkt toen haar kids nog klein waren en nadat zij naar school gingen begon Sabine boeken te schrijven voor kinderen en volwassenen. Sinds 2013 illustreert ze er ook op los. Het boek ‘Spelen met je kindje’ is dan ook geheel van haar hand. Zowel de tekst als de vrolijke illustraties.

In dit boek laat ze ouders in zien hoe gemakkelijk en belangrijk het is om veel aandacht aan je kind te schenken. Dit door middel van spelletjes, zingen en spelen. Of je het nu binnen of buiten doet, 5 minuten of een half uur, je bouwt er een band mee op met je kind en het is ook nog eens goed voor zijn/haar ontwikkeling.

Schema-spelen-met-je-kleintjeHet boek ‘Spelen met je kindje’ is onderverdeeld in vier leeftijdscatergoriĆ«n (0-3 mnd, 3-6 mnd, 6-12 mnd en 12-18 mnd). Voor elke leeftijdsgroep zijn weer andere spelletjes belangrijk om de vaardigheden van je kind te ondersteunen en zijn/haar nieuwsgierigheid te prikkelen. Deze vaardigheden worden dan ook per leeftijdscatergorie besproken en worden vervolgd met leuke opties van spelletjes en activiteiten vooral zowel binnen als buiten. Denk aan een ruikspelletje, bootjes vouwen, een vliegspelletje of hoe je leuk en gemakkelijk een verhaaltje kan vertellen.

Ik vind het een heel handig boek. Soms heb je als ouders namelijk even geen inspiratie meer om je kindje te vermaken en dan blijf je steeds bij hetzelfde ritueeltje. Afwisseling en nieuwe dingen zijn voor zowel ouder als kind erg leuk.
Dit boek is ook een erg mooi kraamcadeau voor de nieuwe ouders of gewoon een fijn presentje voor je zwangere vriendin/zus/collega.

Ik ga het in ieder geval weer erbij pakken zodra ons tweede kindje geboren is en stiekem denk ik dat ons peutertje er net zo van gaat genieten. Want ja, papa en mama die gek doen en met je willen spelen blijft toch het allerleukste. Hoe oud je dan ook al bent.

Hier-werkte-ik-aan-boek-spelen-met-je-kindje-WEB

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten