Zwanger week 33

In tegenstelling tot de afgelopen twee weken heb ik een heerlijke week gehad en het voornemen om het wat rustiger aan te doen heeft geresulteerd in veel minder harde buiken.

Mijn wisseldag is op zondag, dus precies een week geleden was ik 33 weken zwanger. Die dag was de babyshower van een vriendin die ik organiseerde.
De avond ervoor was ik al druk bezig geweest om vanalles klaar te leggen en wat hapjes voor te bereiden. Zondag stond ik vroeg op, want ik wilde rond 11 uur bij haar thuis zijn om de boel te versieren en klaar te maken voor het feest. Natuurlijk ging het huishouden ook gewoon door, dus ik maakte Fender wakker, verschoonde, waste hem en kleedde hem aan. Daarna ontbeten wij samen en bereidde ik de laatste dingen voor.
Gelukkig bracht mijn man mij weg om ook even helpen te versieren.
Het feest duurde van 13.00 tot 17.00 en het was erg geslaagd. Iedereen vond het gezellig en dat is het belangrijkste. We deden verschillende spelletjes en er werden natuurlijk heel veel cadeautjes uitgepakt. Binnenkort komt er een artikel online hoe ik dit precies heb gedaan en andere ideeën voor het organiseren van een babyshower.

De maandag erop was het prachtig weer. Ik wilde, ondanks dat ik erg moe was van de vorige dag, niet de hele dag binnen zitten. We besloten daarom om de auto weg te brengen voor de jaarlijkse APK keuring en dan met  zijn 3en een lange wandeling terug naar huis te nemen. Onderweg merkte ik al dat het toch te veel van het goede was en kreeg alweer last van harde buiken. Deze bleven ook thuis door zetten en besloot dus niet veel meer te doen die dag.

Dinsdag ben ik met Fender op een rustig tempo hier naar het centrum gelopen. Ik had nog een paar mandjes nodig voor de babykamer en wat ondergoed voor Fender. We zijn nu helemaal afgestapt van de rompertjes, omdat we 1x per dag een luierbroekje aantrekken bij hem. Hij geeft steeds vaker aan wanneer hij een plasje moet doen en dan zetten wij hem op de wc (met brilverkleiner). Eerst deden we dat gewoon nog met de broek aan om hem te laten wennen aan het idee. Maar nu willen we toch een stapje verder gaan. Met een mini boxershortje en een luierbroekje trek je het allemaal lekker snel naar beneden in plaats van te stuntelen met knoopjes van het rompertje en het openmaken van de luier.

Woensdag ben ik heerlijk in de weer geweest op de babykamer. Ik hing er kaartjes met qoutes op, vulde de mandjes met o.a. huidverzorgingsproducten, hydrofiele luiers en rompertjes. Ook deed ik de laatste babywasjes en legde de kleertjes die al gewassen waren in de kledingkast. Als laatste maakte ik het bedje op en fantaseerde hoe straks ons kindje daar heerlijk in ligt te slapen.
Het wachten is nu nog op een bestelling met muurstickers. Als deze op de muur zitten is ook de babykamer helemaal af!
Vrijdag had ik nog een afspraak bij mijn gynaecoloog. Eigenlijk was alles helemaal goed. Mijn bloeddruk was iets lager, maar gelukkig niet extreem laag meer. De waardes van mijn schildklier waren prima en ik heb voor de rest geen rare dingen in mijn zwangerschap. Ik kreeg, zoals bij iedere afspraak, nog een echo en ook dat zag er weer mooi uit. Ons kindje groeit goed en weegt nu bijna 2 kilo. Na schatting zal het bij de geboorte ongeveer 3500/3600 gram wegen en 49 cm zijn. Dit is vrijwel hetzelfde gewicht en lengte als Fender bij zijn geboorte.
Ook is de baby al ingedaald en zit zo goed als vast in mijn bekken. (Bij een tweede zwangerschap zit het kindje nooit echt helemaal vast meer en zal het altijd nog wat ruimte hebben). Ik had al zo’n vermoeden, omdat alles onderin pijn deed de afgelopen week. En dat verklaard ook meteen het lastige lopen.
Over 2 weken staat er weer een afspraak gepland en daarna krijg ik elke week tot aan de bevalling een controle. Spannend! Het komt nu echt dichtbij…

Ik heb mij deze week best goed gevoeld, maar merk wel aan alles dat het einde in zicht is. De vermoeidheid begint ook weer toe te slaan en slaap dan ook zoveel als mogelijk. In dit geval mag ik dan ook echt in mijn handjes knijpen dat ik een man hebt die thuis werkt en zijn eigen tijden in kan delen.

Aankomende week gaan we langs bij de peuterspeelzaal waar Fender binnenkort naar toe gaat. Wat ik super spannend vind, maar het is goed voor zijn ontwikkeling en dat is het belangrijkste. Ook hebben mijn man en ik een dagje voor ons zelf gepland. Fender gaat een hele dag naar oma en blijft daar ook slapen. Zo hebben wij onze handen vrij om overdag de laatste klusjes in huis te doen en ’s avonds heerlijk een avondje uit te gaan.

Hoe dit verloopt lezen jullie volgende week. Tot dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten