Zwanger week 35

Week 35 van mijn zwangerschap is ook al ten einde. De laatste week van april hebben we achter de rug en vandaag is het 1 mei. Dé maand van mijn uitgerekende datum. Al zou het net zo goed kunnen dat we een juni kindje krijgen…

Deze week begonnen we met een gezellig uitstapje naar de kinderboerderij. Op het moment dat we wilden gaan begon het alleen enorm hard te regenen en wat doe je dan als je een peuter beloofd hebt om naar ‘ia’ oftewel de ezels te gaan? Juist ja, gewoon gaan 😉 Gelukkig begon de zon heerlijk te schijnen zodra wij er waren en was het zelfs warm te noemen. Fender vond het weer super leuk en dan vooral de grote speeltuin die erbij hoort 😉

Op koningsdag zijn wij vooral thuis gebleven. De koning, koningin en de prinsesjes waten dit jaar in Zwolle. Mijn geboortestad en de stad waar ik 18 jaar heb gewoond. Het blijft toch een speciaal plekje in mijn hart houden. Ik volgde koningsdag dus vanuit de bank op de tv en spotte zelfs nog mijn broer en zus. Extra leuk dus! 🙂

De volgende dag was ik jarig en had besloten om er eigenlijk geen aandacht aan te besteden. In mijn vorige zwangerschapsupdate vertelde ik al dat ik op dit koment totaal geen behoefte heb om in de middelpunt van de belangstelling te staan en zoveel mensen om mij heen te hebben. Waarschijnlijk zijn dit de hormonen, want hoor het wel vaker van zwangere dames die aan het einde van de zwangerschap zitten.
Een vriendin en haar man trakteerde mij (en mijn man) daarom op een etentje. Het was echt enorm gezellig en het eten was heerlijk. Mijn verjaardag was precies goed zo 🙂

Vrijdag had ik een afspraak staan bij mijn gynaecoloog. Mijn bloeddruk was nu gelukkig heel netjes, niet te hoog en te laag. Ook werd er weer een echo gemaakt om te kijken naar de groei van de baby en deze was ook weer helemaal goed. Het lijkt erop dat ons kindje een groeispurt heeft gemaakt, want het zit nu ietsjes boven de gemiddelde lijn. Ook werd er gezien dat de kleine uk lange benen heeft. Iets wat hij/zij totaal niet van mij heeft 😉

Zaterdag haalden wij nog de laatste spulletjes voor de babykamer, zoals een luieremmer en een aankleedkussen. Wij hebben die natuurlijk al, maar die staan nu op Fender zijn kamer en het leek ons toch praktischer om ze erbij te kopen.

Voor de rest voel ik mij, vooral de laatste twee dagen, prima. De afgelopen weken heb ik enorme last gehad tijdens het lopen. Ik voelde dan een pijnlijke druk naar onderen. Alsof het kindje er al uit wilde. Dit is sinds twee dagen helemaal weg en het lijkt erop dat de baby wat gunstiger is gaan liggen voor mij. Wel heb ik nog last van pijnlijke harde buiken als ik te veel doe of te veel loop. Maar dat hoort er nu eenmaal bij en is een teken dat ik het rustiger aan moet doen.
En ja, de vermoeidheid is wel een dingetje. Ben eigenlijk de hele dag constant moe. Dit is een combinatie van slecht slapen en dat mijn lichaam nu veel energie vraagt voor de laatste loodjes van de baby en van mij.

Aankomende week heb ik niet veel op de planning staan en zal mijn week vooral bestaan uit, nog meer, poetsen van het huis, enveloppen van de geboortekaartjes schrijven, vluchtkoffer inpakken en dat soort dingetjes. Dit lezen jullie vast wel weer terug in de volgende zwangerschapsupdate. Tot dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten