Wat ik nog wil doen voordat de baby komt

Ondertussen ben ik alweer 36,5 weken zwanger en als het goed is gaan wij over iets minder dan een maand ons tweede kindje ontmoeten. Of iets eerder of iets later 😉

Deze laatste weken van de zwangerschap wil ik nog een aantal dingetjes doen, maar vooral ook zoveel mogelijk mijn rust pakken wanneer dit kan.

– Wat bovenaan mijn lijstje staat is het gereed maken van de vluchtkoffer. Zowel die van mij als die van Fender. Zodra de bevalling begint gaat Fender namelijk naar oma, zodat ik en mijn man naar het ziekenhuis kunnen.

– Mijn ‘oude’ verloskundigepraktijk bellen om aan te geven dat ik zwanger ben. Zij doen in mijn kraamweek dan de controles. Dit omdat ik nu de gehele zwangerschap onder controle van de gynaecoloog in het ziekenhuis loop en zij niet aan huis komen.

– Ook moeten wij het geboortebord nog gereed maken. Die is zo goed als af, alleen moet de naam er nog op gezet worden.

– Wat ook op mijn lijstje staat is het uitkoken van de borstkolf onderdelen, de drinkflesjes en het kopen van nieuwe speentjes voor op de flessen.

– De box moet van zolder vandaan gehaald worden en beneden in de huiskamer geplaatst worden. Gelukkig is dit de taak van mijn man 😉 Maar moet toch nog gebeuren.

– Er moet ook nog een nieuwe babyfoon gehaald worden. De andere doet het jammer genoeg niet meer…

– Ons bed moet ook nog verhoogd worden. Ik vond dat na de bevalling zo rot. Met al die hechtingen ‘down under’ was het in bed stappen heel pijnlijk. Achteraf was het voor onze kraamverzorgster niet eens nodig geweest. Dus misschien wachten wij hiermee tot na de geboorte. Als het toch zou moeten is het zo gebeurd.

– Een ander klusje wat ik nog wil gaan doen is het gereed maken van de enveloppen van de geboortekaartjes. Wij gaan er iets heel leuks mee doen, dus behalve het opschrijven van de adressen ben ik daar ook nog een tijdje mee bezig.

– Het huis helemaal door gaan en alles spik en span schoonmaken. Die nesteldrang van mij blijft nog altijd parten spelen.

–  Als laatste; heel veel genieten van Fender en hem nog even lekker veel aandacht geven. Zijn wereldje staat straks ook helemaal op zijn kop.

Wat doen/ deden jullie in de laatste weken van de zwangerschap?

1 Reactie

  1. Kim

    Komt vast goed met dat lijst 😉 en ben erg benieuwd naar de kaartjes!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten