Zwanger week 36

Nog 21 dagen tot de uitgerekende datum… Waar ik de hele zwangerschap zo snel vond gaan vind ik de laatste weken ontzettend lang duren. Mijn geduld begint een beetje op te raken en ik wil NU bevallen. Zul je net zien dat ik de 42 weken ga aantikken…

Week 36 van mijn zwangerschap ging weer met ‘ups and downs’. Alles kost zo veel moeite en het warme weer van de afgelopen dagen werkt dan ook niet echt mee. Gelukkig hoef ik niet zo lang meer, want bij de zwangerschap van Fender moest ik de hele zomer overleven en dat was niet altijd even fijn. Ook ben ik vaak ontzettend moe en moet mij dan echt even terug trekken om even op bed te gaan liggen. Soms rust ik dan een half uurtje, maar het is ook voorgekomen dat ik in slaap viel om vervolgens 1.5 uur later wakker te worden. Wederom, ben ik zo blij dat mijn man thuis werkt! Het is ook vaak dat hij zegt dat ik lekker even naar bed moet gaan. De lieverd.

Ondanks dit geniet ik nog wel van de laatste weken. En ookal kost wat ik doe veel meer energie kan ik nog wel alles. Heb weinig last van pijntjes en ook de voorweeën van een aantal weken terug zijn verdwenen als wolken voor de zon. Ik onderneem ook nog veel met Fender en vind het ook wel een fijn idee om hem nog even lekker te verwennen met mijn aandacht. Nu kan het nog, want straks moet ik mij aandacht verdelen tussen twee kindjes.

Fender is trouwens de laatste tijd helemaal into de baby. Waarschijnlijk snapt hij totaal niet dat straks ook daadwerkelijk een kindje in ons gezin erbij komt, maar hij vindt het fenomeen baby wel interressant. Mijn buik krijgt regelmatig kusjes en de pop in het ledikantje op de babykamer wordt elke ochtend begroet en ’s avonds gedag gezegd. ‘Hoi baby’ en ‘Dag baby’, zo schattig! Ook geeft hij de pop een flesje en moet de speen in de mond gedaan worden.

Deze week heb ik ook wat praktische zaken kunnen doen.
Ik belde mijn ‘oude’ verloskundige. Zij doet de controles tijdens de kraamweek, aangezien ik bij de gynaecoloog in het ziekenhuis loop en zij niet aan huis komt.
Ook pakte ik al gedeeltelijk de vluchtkoffer van zowel mij als die van Fender in.
Én ik fixte de babyfoon! In mijn vorige artikel vertelde ik dat deze het niet meer deed en dat we een nieuwe moesten kopen, maar eigenlijk moest er alleen de oplaadbare batterijen vervangen worden.

Aankomende week gaan we de 37e week in. Vanaf deze week kan de baby elk moment komen. Hopelijk laat het niet al te lang op zich wachten, maar aan de andere kant moet het komen wanneer hij/zij er klaar voor is en moet mama maar gewoon geduld hebben 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten