Zwanger week 37

Vandaag heb ik de zwangerschapsupdate van week 37 voor jullie. Vanaf deze week kan de bevalling elk moment beginnen. De baby is voldragen en als de baby tussen de 37 weken en 42 weken komt wordt dit  in de medische wereld als ‘op tijd’ gezien.

Dit was een bijzondere week voor ons. Fender ging namelijk voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Tja, en dan moet je als ouders opeens je kind loslaten. Ik was hier al weken best zenuwachtig voor. Het idee mijn kind achter te laten bij ‘vreemden’ benauwde mij nogal, maar wist ook dat dit een goede stap is voor de ontwikkeling van onze zoon.
Gelukkig had meneer er zelf wel heel veel zin in. Dat maakte al een hoop goed. Hij heeft alleen bij het afscheid nemen van ons 2 minuutjes gehuild en daarna heel goed meegedaan. Toen wij hem kwamen halen zat hij keurig met de rest van de kindjes in de kring en glunderde helemaal toen hij ons zag. Toen wij thuis waren zei hij: “nog een keer school”. Hij had zich dus duidelijk vermaakt en deed mij als moeder toch wel erg goed.

Ook had ik deze week weer flink last van voorweeën en dacht zelf een keer dat de bevalling begonnen was, aangezien het gevoel tijdens het douchen niet wegging. Het begon dinsdagmiddag en duurde, met tussenpauzes, tot woensdagmiddag en toen was het opeens over. Ik had donderdagavond wel nog flinke pijnscheuten in mijn onderbuik dat door trok naar mijn schaambeen. Na wat op zoek werk zouden dit indalingsweeën geweest moeten zijn.
Vrijdag moest ik weer op controle en daar werd dit ook bevestigd. Het kindje zit vast in de bekken en is al goed ingedaald. Ik heb nu ook veel meer ruimte bovenin mijn buik. Wat een verademing!
Ook kreeg ik nog een echo en waarschijnlijk was dit de laatste voor dat ons kindje geboren wordt. Toch wel bijzonder. Ik heb het hoofdje heel goed in beeld gezien en ik ben nu al zo ontzettend verliefd op ons tweede wonder.

Zaterdag gingen wij met zijn drietjes nog even naar het winkelcentrum om de laatste spulletjes te halen voordat de baby er is. We deden nog een drankje in een gezellige lunchroom en liepen daarna weer terug naar huis. Ondanks dat we zo’n 3 uurtjes weg zijn geweest en we best veel hebben gelopen, heb ik het goed kunnen volhouden. Het lopen gaat dan ook een stuk beter dan een paar weken terug. Het enige wat na een tijd ongemakkelijk voelt is het gewicht van de baby.

Al met al gaat het dus wel goed. Ik heb zin om te bevallen en het mag van mij dan ook wel snel gebeuren. Hoop zo niet dat ik de 42 weken aan ga tikken… Maar helaas heb ik het niet voor het zeggen. En de baby moet ook gewoon lekker de tijd nemen en komen wanneer hij/zij wilt. Misschien leer ik dan ook eens om geduldig af te wachten 😉

Mijn moeder denkt overigens dat ik aankomende week ga bevallen. Mocht zij gelijk hebben dan was dit de laatste zwangerschapsupdate en anders heb ik er volgende week gewoon nog één voor jullie klaar staan 🙂

4 Reacties

 1. Saskia

  Succes met de laatste loodjes. Spannend inderdaad zeg dat je zoontje voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging. En vervelend die voorweeen. Hopelijk duurt het niet heel lang meer 🙂

  Reageren
  1. Marie- Louise Reichenbach (Auteur bericht)

   Ja enorm spannend, maar hij vind het het gelukkig erg leuk 🙂

   Jaa, ik hoop het! I’m sooooo ready!!!

   Reageren
 2. Shannon Sheila

  Het wordt nu wel heel spannend! Geinig dat je erg uitkijkt naar de bevalling. Dit had ik zelf ook heel erg, terwijl veel vrouwen daar best een beetje bang voor zijn. Succes met de laatste loodjes!

  Reageren
  1. Marie- Louise Reichenbach (Auteur bericht)

   Dankjewel! Moet goed komen 😉

   Gelukkig ben ik nooit bang geweest voor de bevalling, maar begrijp andere vrouwen wel die het eng vinden. Het is ook iets waar je geen grip op hebt. Ik zie dat in dit geval juist positief, want ik kan er toch niets aan doen. Daarbij betekent de bevalling dat wij eindelijk ons kindje gaan ontmoeten! 🙂

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten