Wat ik niet ga missen aan mijn zwangerschap

Zwanger zijn vind ik één van de mooist en meest bijzondere ervaring wat mij is overkomen. Ook nu het voor de tweede keer is verbaas ik mij nog steeds over wat een wonder het eigenlijk is.
Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn. In die 9 maanden veranderd er veel, zowel fysiek als mentaal. Ook moet er in huis veranderingen plaats vinden om ‘ruimte’ te maken voor de komst van de baby. En ook dit gaat soms met bloed, zweet en tranen. Daarom heb ik eens op een rijtje gezet wat ik absoluut niet ga missen aan mijn zwangerschap.

Niet kunnen slapen door steeds groter wordende buik

Pfff… dit puntje is mij toch wat. Jullie willen echt niet zien hoe ik, vooral nu in de laatste weken, mezelf moet omdraaien in bed. Te lang op één zij liggen voelt op een gegeven moment niet fijn meer, waardoor ik genoodzaakt ben om mij om te keren. Dit gaat gepaard met veel gezucht en gekreun. Als het mij is gelukt om van mijn zij op mijn rug te draaien volgt er een pauze van een aantal minuten waarin ik bedenkt hoe ik mij op mijn andere zij kan krijgen. En wanneer dit dan eindelijk gelukt is, probeer dan nog maar in slaap te vallen…

De vermoeidheid in de eerste en derde trimester

Waarbij ik in de tweede tweede trimester van mijn zwangerschap energie genoeg had, was dit in de eerste trimester en nu de laatste trimester heel anders. En dan met name van week 7 t/m week 12 en van week 34 t/m 38 (waar ik nu in zit). Ik heb continu het gevoel dat ik weer terug naar bed moet en als het zou kunnen zou ik de hele dag wel willen slapen. En aangezien ik iemand ben die een dag altijd goed wil benutten is dat geen fijn gevoel.

Beperkte kledingkeuze

Ik hou van mooie en leuke kleding en het combineren er van. Die fasinatie voor kleding en schoenen heb ik al vanaf kleins af aan. Ik heb het geluk gehad dat ik tot ver in mijn zwangerschap nog vrijwel al mijn kleding aan kon, maar vanaf 31 weken begon ik opeens te groeien. Mijn keuze is nu zéér beperkt en daar baal ik wel een beetje van. Kan niet wachten totdat ik al mijn kleren weer aan kan. Tot die tijd botvier ik mijn ‘fashionskills’ op Fender 😉

Misselijkheid

Waar ik in het begin zo onzeker over was komt mij nu de spuigaten uit.
Toen ik net zwanger was vond ik het zo gek dat ik niet misselijk was, want tijdens de zwangerschap van Fender was ik dit toch al meteen?!
Nou dat had ik niet te hard moeten roepen, want met 7/8 weken begon het feestje van misselijkheid en boven de pot hangen. Dit heeft geduurd tot ver in de tweede trimester en alsnog ben ik af en toe te vinden op het toilet, mijn haar omhoog houdend de maaltijd eruit te gooien. En dan heb ik het nog niet over het in de auto/bus zitten gehad. Ook dit gaat gegarandeerd mis en heb dan ook altijd een zooi aan boterhamzakjes in mijn tas zitten. Hoe charmant…

Niet alles meer kunnen doen wat ik wil

Dit puntje ligt wat genuanceerder. Ik kan namelijk nog altijd alles doen wat ik wil en weet dat ik hier heel blij mee moet zijn. Maar wat ik wel irritant vind is dat alles op een zeer langzaam tempo gaat. Boodschappen doen, aankleden, het huis stofzuigen, naar het winkelcentrum of Fender verzorgen gaat op een slakkengangetje. Of wanneer ik teveel op een dag heb gedaan krijg ik last van (pijnlijke) harde buiken. Kijk er weer naar uit om dit te kunnen doen zonder pauzes en op een normaal tempo.

Natuurlijk ben ik dolgelukkig om zwanger te zijn en dat wij heel binnenkort weer een kleine verwachten. Ik draag ons kindje dan ook met veel trots en liefde en heb al deze ‘mankementen’ over voor ons kindje. Maar soms mag je gewoon even lekker klagen, want dat hoort stiekem ook wel een beetje bij een zwangerschap 😉

Ik ben heel benieuwd of jullie ook één of meerdere punten herkennen.

1 Reactie

  1. Danielle

    Ik herken absoluut een paar punten! Vooral het slaapgedeelte! Vannacht heb ik voor het eerst in weken 5 uur achter elkaar door kunnen slapen zonder wakker te worden om me om te draaien of te moeten plassen haha! Lang niet zo uitgerust geweest, meestal wordt ik om de 2 uur wakker…

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten