Zwanger week 38

Spannend…spannend…spannend! Vandaag ben ik 39 weken zwanger en dus komt de baby bijna. Hoe mijn zwangerschap in week 38 is verlopen kunnen jullie hier lezen.

Zondagochtend werd ik wakker van krampen in mijn buik. Het begon rond 5.30u en natuurlijk kon ik niet meer slapen. Ik herkende de golven dus dit waren duidelijk (voor)weeën. Zal het deze keer doorzetten? Ik besloot mijn man nog lekker te laten slapen, want je weet maar nooit wat voor een lange dag het misschien zou gaan worden. Rond 6.45u waren de weeën er nog steeds en toen begon ik maar met timen. Ze kwamen elke 5 minuten, maar werden niet pijnlijker. Om 7.30u was het alweer afgezwakt en nog een half uur later helemaal over. Pfff… die voorweeën. Ik vind het maar vervelend. Elke keer denk ik: “nu gaat het beginnen” en dan zet het niet door. Tijdens de zwangerschap van Fender heb ik dit nooit gehad.
Dit heb ik eigenlijk de hele week gehad en vind het nu toch wel spannend. Gelukkkig wel een gezonde leuke spanning.

Deze week vertoefde ik veel thuis. Ik kwam weinig buiten en vond dat wel even fijn. Zo kon ik lekker in mijn slobbertrui en joggingsbroek in huis lekker keutelen. Ik ruimde onder andere de kastjes in de keuken op, de kasten in de huiskamer en plakte de wenskaarten in plakboeken die wij kregen voor onze bruiloft en geboorte van Fender. (Oeps!)
Ook deed ik het bed in onze slaapkamer aan de kant om eens goed daaronder te stofzuigen en te poetsen. And last but not least, verhuisden wij het ledikantje van de babykamer naar de onze.

Mensen, ons kindje mag komen! We zijn er helemaal klaar voor en het is nu vooral afwachten en de soms wat pijnlijke laastste loodjes zien te overleven. Één ding is zeker; Het komt binnen nu en 3 weken 🙂

Aankomende week staat er nog een afspraak met de gynaecoloog gepland en komen, één dag voor mijn uitgerekende datum, onze vrienden uit België op bezoek. Ik ben benieuwd of wij die moeten afbellen of dat er nog helemaal niets aan de hand is. Maar dit lezen jullie allemaal in de volgende zwangerschapsupdate.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten