Wat ik mee neem in de vluchtkoffer

Inmiddels ben ik alweer 5 dagen geleden bevallen van onze mooie zoon. Echter zou ik vandaag pas uitgerekend zijn. Wij hadden totaal niet verwacht dat hij zich iets zou melden en had dit artikel dus voor aankomende week ingepland. Toch wil ik graag nog de inhoud van onze vluchtkoffer met jullie delen. Deze stond dan al een paar weekjes klaar voor vertrek.

Vandaag deel ik met jullie wat ik zoal meenam naar het ziekenhuis.

De koffer was ingepakt met spulletjes voor de baby, mijn man en natuurlijk voor mezelf. De inhoud is van mijn vluchtkoffer is wat voor mij persoonlijk handig leek en het leek mij gewoon leuk om te delen. Wellicht hebben hier dames die ook bijna gaan bevallen er wat aan.

Voor de baby:

– baby eerste pakje + rompertje maat 50
– baby eerste pakje + rompertje maat 56
– baby jasje
– omslagdoek
– baby sokjes
– maxi cosi

Wij nemen 2 maten kleding mee voor de baby, omdat wij niet weten of maat 50 gaat passen. Fender werd destijds wat groter verwacht, maar toen hij geboren werd was hij maar 49 cm, waardoor maat 56 echt aan de grote kant was.

De maxi cosi zit natuurlijk niet in de vluchtkoffer, maar gaat wel mee naar het ziekenhuis. Dit omdat je je kindje anders niet mee krijgt 😉

Voor mijn man:
– ondergoed
– extra setje kleren
– iets te lezen
– iets te eten
– lenzen + bril
– tandenborstel
– deoderant

Een bevalling kan best lang duren en vooral voor de man is het dan geduldig afwachten en de vrouw ondersteunen waar het kan. Meer kunnen ze eigenlijk niet doen. Daarom neemt mijn man iets te lezen mee. Al denk ik dat hij niet verder komt dan bladzijde 1 😉

Dan de toiletspulletjes, want je weet niet of je misschien nog wel een nachtje moet blijven en dan is het fijn als je je even kan opfrissen en schone kleding aan kan trekken.

Voor mijzelf:

– slippers om te douchen
– lange hemd om in te bevallen
– bril
– lenzenvloeistof en doosje
– sokken
– make up
– tandenborstel/tandpasta/douchegel
– outfit om naar huis te gaan
– verzekeringspapieren en ponsplaatje
– paspoort
– druivensuiker
– iets te eten
– lippenbalsem
– camera
– badjas
– kleingeld
– elastiekje voor haar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten