Had je niet liever een meisje gewild?

Nu ik ben bevallen van onze tweede zoon heb ik wel eens de vraag gehad of ik niet liever een meisje had gewild. Zelfs bij de aankondiging van zijn geboorte zei iemand dat wanneer er nog een meisje zou komen wij helemaal compleet zouden zijn. Hoe bizar dat een gezin met een jongen en een meisje als perfect wordt gezien. Net alsof je niet gelukkig kan zijn met bijvoorbeeld twee jongens of twee meisjes.

Natuurlijk heb je over het geslacht van je kind sowieso niets te zeggen, maar je kan wel een (lichte) voorkeur hebben. Ondanks dat ik het ,gedeeltelijk, van andere dames wel begrijp om een meisje ter wereld te willen zetten heb ik zelf nooit een voorkeur gehad. Ik vind het krijgen en dragen van een kind zo bijzonder dat het geslacht mij helemaal niets uitmaakt.

Toen ik in verwachting was van Fender had ik in eerste instantie het gevoel dat het een meisje zou worden. Naarmate de 20- wekenecho naderde verdween dit voorgevoel en maakte deze plaats voor een jongen. In mijn gedachte maakte ik een beeldvorming hoe het zal zijn om een jongetjesmama te zijn en dat beeld klopte gewoon. Toen bij de echo eruit kwam dat wij een klein mannetje verwachtte voelde dit gelijk goed. Het moest gewoon zo zijn.

Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik vanaf de eerste seconde na de test het gevoel gehad dat het een jongen zou worden. En dit werd met 16 weken ook bevestigd. Ik was zo ontzettend gelukkig en trots. Maar dat zou ik ook zijn als het een meisje was geweest. Toch voelde dit zo vertrouwd. Weer een jongetje, hoe leuk?!

En hoe stoer is dit… Ik ben gewoon moeder van twee knappe mannetjes. Wat een geluk! Ik zie het al helemaal voor me hoe deze twee straks lekker samen gaan ravotten. En geloof mij, hier wordt echt niet alleen met autootjes gespeeld en wil Fender ook vaak genoeg knutselen en helpen in de keuken.
Gelukkig kan ik nu ook nog lekker losgaan op hun kledingstijl en ook voor de jongste kopen wij nog wel nieuwe kleertjes, want ik ben ook wel eens uitgekeken op dat ene shirtje.

Ik ben supertrots op mijn twee jongens en zou het niet anders hebben gewild. Dit voelt goed, perfect zelfs.

Hadden jullie een voorkeur voor het geslacht en was je teleurgesteld toen het bleek het tegenovergestelde te zijn?

3 Reacties

 1. Danielle

  Ik zal eerlijk zijn: ik had de voorkeur voor een meisje! Maar voornamelijk omdat ik al een meisjesnaam klaar had! Ik krijg een jongetje en kan er niet blij genoeg om zijn: ik ben toch veel beter besteed aan een jongen hihihi!

  Reageren
  1. Marie- Louise Reichenbach (Auteur bericht)

   Jongetjes zijn ook heel leuk, maar ik ben dan ook bevooroordeeld 😉 En het is helemaal niet erg om een voorkeur te hebben zolang het niet uitslaat tot het extreme.

   Reageren
 2. Saskia

  Ik heb nooit een voorkeur gehad voor het geslacht alhoewel ik bij de eerste zwangerschap ervan overtuigd was dat het een meisje zou zijn. Wat een rare vraag trouwens zeg, zou ik echt niet durven stellen 🙂

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten