Samen zwanger

17 september, op haar verjaardag hadden wij een positieve zwangerschapstest in onze handen. Een week later was het haar beurt.. ook zwanger! Samen zwanger zijn met één van je beste vriendinnen. Hoe bijzonder. Zij zwanger van de eerste en ik zwanger van de tweede.

In die 9 maanden waren wij aan het raden wie het eerste zal gaan bevallen en maakten we grapjes dat we zelfs op hetzelfde moment konden gaan puffen. Toen we erachter kwamen dat wij allebei een jongetje verwachtten shopten wij leuke schattige babykleertjes en maakten wij in ons hoofd al afspraken voor de eerste playdates, want ze worden natuurlijk beste vriendjes. Fijn samen spelen in de box en later ravotten in boomhutten.

We keken samen films over zwangerschappen. En deelden ervaringen uit. Wat mag je wel en niet. We gingen samen naar een borstvoeding cursus en ik organiseerde haar babyshower.

Lekker klagen, ook daar waren we goed in. Niet kunnen slapen door de buik, misselijk, maagzuur, waggelen, vaak moeten plassen. Maar we eindigden altijd dat we het voor onze kleintjes over hadden.

En toen gingen de laatste weekjes van onze zwangerschap in. We hielden elkaar op de hoogte via whatsapp, want veel over de vloer bijelkaar kwamen we niet meer. Iets met de laatste loodjes…
“Hoe gaat het bij jou?”, “Voel je al iets?”.
Waar bij mij de oefenweeën al in alle glorie aanwezig waren, was het bij haar nog heerlijk rustig. Het grote verschil van een eerste en tweede zwangerschap.

22 mei whatsappte ik haar. “Mijn vliezen zijn gebroken!!” Ze was één van de eerste die het wist. En uiteindelijk zou ik dan ook eerder bevallen van onze zoon. 24 mei is het geworden. Geboren met 39.2 weken zwangerschap.
Ik leefde in mijn babybubbel, maar ondertussen zat zij nog met een mega zwangere buik. Nog even heerlijk genieten van de laatste weken met de baby zo dicht bij haar. Nog even helemaal alleen voor haar zelf.

Haar uitgerekende datum ging voorbij. Elke dag hoopte ik een berichtje te krijgen dat de bevalling was begonnen. De dagen verstreken en alles bleef maar rustig in haar buik. De afspraak bij de gynaecoloog was al gepland, maar deze jongen had het nog veel te fijn in haar buik.

En dan toch, op 10 juni rond 09.00uur ’s ochtends kreeg ik hét berichtje. “Het is begonnen, ik heb nu lichte weeën”. Ik was net onze baby de fles aan geven en zei tegen hem: “je vriendje komt eraan!”. Na dit berichtje kon ik de hele dag niet goed meer functioneren. Mijn gedachten waren steeds bij haar. Ik ging terug in de tijd toen ik zelf voor het eerst moeder werd. Zo bijzonder en spannend. Ik voelde met haar mee en opeens kwam het besef. Ze is straks mama. Over een paar uurtjes, hooguit over een dag. En of het nou aan mijn hormonen lag of verlate kraamtranen. Ik bleef maar huilen die dag.

Hoe zal haar bevalling zijn? Hoe ziet hun zoontje eruit? Verloopt alles voorspoedig en goed? Wanneer wordt hij geboren? Hoe zal hij gaan heten?
Allerlei vragen die in mijn hoofd rond spookten.

Rond 15.30 besloot ik haar nog een berichtje te sturen of de weeën goed door hadden gezet. En ja hoor, 4 cm ontsluiting schoon aan de haak. Ik was zo trots op haar.

Ik wist dat het na de 5 cm een stuk pijnlijker zou worden. De eerste paar cm zijn nog goed te doen, maar daarna moet je je toch echt concentreren om de weeën op te vangen. Ik liet haar vanaf toen dan ook lekker met rust. Ze zou haar aandacht hard genoeg nodig moeten hebben bij de bevalling.

De uren verstreken. Het werd 17.00u, 19.00u, 21.00u… Ik zag dat ze sinds het laatste whatsappje niet meer online is geweest. Zal hij er al zijn? Of zit zij nu die gemene laatste centimeters weg te puffen. Misschien mag ze nu wel al persen en is hij er bijna.

En toen kwam het verlossende woord.

Hij is er!

Samen zwanger geweest en nu zijn ons beide kindjes er. Ik ben benieuwd wat we in de toekomst gaan meemaken met deze donderstenen. Eerst maar even beiden in een goed ritme komen en genieten van onze gezinnetjes en daarna staat de eerste playdate vast; Samen spelen in de box!
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten