Wat ik mis aan zwanger zijn

Tijdens mijn zwangerschap schreef ik een artikel over wat ik niet zou missen na mijn zwangerschap. Gelukkig heb ik een hele fijne 9 maanden gehad en kijk ik soms met weemoed terug naar de afgelopen tijd die naar mijn gevoel enorm snel voorbij zijn gegaan.

Vandaag dus een artikel wat ik heel erg mis aan het zwanger zijn.

– De eerste kriebeltjes in mijn buik. Het moment dat ik de baby voor het eerst voelde.

– Maar ook de harde schopjes en grote bewegingen. Soms waren ze wat pijnlijk, maar ow wat heb ik er soms heimwee naar.
– Het bijzondere gevoel van zwanger zijn. Net alsof je voor het eerst weer verliefd bent. Die vlinders in mijn buik..heerlijk! Haast verslafend 😉 Nee, mensen hier geen ’19 kids and counting’- taferelen.
– Het inrichten van de babykamer/kiezen van de naam/ de voorbereidingen. Ik vond het super leuk om met alles bezig te zijn wat maar met de baby te maken had.
– De echo’s. Het blijft bizar hoe veel ze tegenwoordig kunnen zien en meten tijdens de zwangerschap. Ik heb het geluk gehad dat ik enorm veel echo’s heb gehad deze zwangerschap. Zo mooi om de baby te zien schoppen, zwaaien en de hik hebben.

– Het magische gevoel van een zwangerschap. Het idee dat er een heel mensje in mijn buik groeide en die al zijn voedingsstoffen van mij kreeg. Zichzelf ontwikkelde van een halve millimeter tot 50 cm groot. Het blijft een heel groot wonder!

– Het grote nieuws vertellen aan familie en vrienden. Zo gezellig om je vreugde te delen met de mensen die je lief hebtm

– Maar ook het ‘facebook-kundig’ maken. Het mooie nieuws mag dan eindelijk echt de wereld in gebracht worden. Vond het erg spannend en leuk en we kregen enorm veel lieve reacties.

-Fantaseren hoe de kleine eruit kwam te zien en of hij op zijn grote broer zal lijken. Ik kon hier dagelijks in mijn gedachten zoet mee zijn.

En zo zijn er nog veel meer dingen op te noemen… Zwanger zijn vind ik magisch, speciaal en heel bijzonder. Stiekem ben ik heel erg blij dat ik een vrouw ben anders had ik nooit het mooiste wat er is kunnen meemaken.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten