Robots

Als moeder van twee zoontjes ontkom je er niet aan. Robots… Want hé, een jongen is dol op alles wat beweegt, rare geluiden maakt en wat er enigszins cool uitziet.

Hoe leuk is het dan om zelf een robot te maken. En dan heb ik het niet over dat moeilijke gedoe met schoefjes en kleine onderdelen. Nee gewoon van karton en dat zelfs zonder lijm en schaar. Eigenlijk precies zoals jongens het graag willen hebben. Simpel en doeltreffend!

Roberto Stelzer kwam met dit idee en bracht een boek uit genaamd ‘Robots’ om zelf 6 orgininele robots te maken. Dit is dan ook ontwikkelt voor de allerkleinsten (met hulp van papa of mama), maar ook voor de wat oudere kinderen. Juist omdat je er verder niets bij nodig hebt is het ideaal om de kinderen lekker hun gang te laten gaan.

Het boek bestaat uit 6 robots, waarvan 3 verschillende soorten. Zo heb je van elk een blanco versie om zelf in te kleuren en een bedrukte versie die je kan versieren met de bijgeleverde stickers.
De onderdelen van de robots druk je gemakkelijk uit het boek. Het is gemaakt van stevig karton en ieder ‘bladzijde’ is 1 robot.

Voorin en achterin het boek staan de instructies hoe je de robotpoppen inelkaar moet zetten. Dit is dus zonder lijm, want je schuift alle stukjes heel gemakkelijk in elkaar.

Heel leuk bedacht en een goede manier om ook jongens creatief bezig te laten zijn. Het is ook voor de kinderen onwijs leuk om met iets te kunnen spelen wat ze zelf gemaakt gemaakt hebben. Als ouder zijnde weet ik hoe trots ze dan kunnen zijn. Een dikke aanrader dus!

Ow, en natuurlijk is dit ook hartstikke tof voor meisjes 😉

1 Reactie

  1. Danielle

    Oh dat is leuk!!! Kan niet wachten tot de mijne de motoriek heeft voor dit soort dingen!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten