Welkom in de wereld van de moeders

​Mijn man en ik wisten al vanaf het begin van onze relatie dat wij heel graag kinderen wilden. We trouwden en 9.5 maand later werd onze oudste zoon geboren en toen waren we opeens ouders.

In de tijd van mijn zwangerschap werden we  voorbereid op de komst van ons kind, de bevalling en werd ons meerdere keren gewaarschuwd voor de slapeloze nachten en het gedag zeggen van ons sociale leven.
Maar wat ik mij nog steeds afvraag waarom ons niemand, in hemelsnaam, heeft gewaarschuwd voor de wereld van de moeders?!

Voordat ik was bevallen wist ik er het bestaan niet van af, maar opeens was die daar. Deze wereld bestaat uit moeders van alle leeftijden.  Vrouwen die nog maar een maand moeder zijn, moeders die het al jaren zijn, je buurvrouw, je nicht of er gewoon één die je op straat tegenkomt. En dan zweven er ook nog een aantal tussen die geen moeder zijn, maar het wel denken te zijn.

De meeste moeders in deze wereld hebben wonderkindjes. Het ene kindje liep al met 5 maanden en weer een ander kindje zei zijn eerste woordje met 2 weken. En stel je voor dat jouw kind met 2 jaar nog niet praat, dan val je buiten de boot. Volgens de andere moeders heb je hem dan niet genoeg voorgelezen, gepraat met je kind of alles wat je ziet benoemd. Daarentegen, de moeders waarvan hun baby met 7 maanden al zindelijk was, laten hun kind niet gewoon kind zijn. De moeders in deze wereld weten het namelijk altijd beter.

Dan heb je nog de naamkeuze. Heet jouw kind Reijck, Silver of Fos dan heb je volgens de moeders niet goed nagedacht over de naam van jullie kind. Deze kinderen zullen gegarandeerd gepest worden en deze kinderen verdienen geen ouders zoals jij. Ook wanneer jullie kind Tim, Willem, Jan of Kees heet kan het zomaar zijn dat je een horde aan moeders over je heen krijgt. Deze namen zijn veel te oudbollig en ook deze kinderen zullen, volgens de mama’s, een nare toekomst tegemoet gaan.

Ouders die hun kind 10 minuten laten huilen voordat hij in slaapt valt, in de hoek laten staan als hij iets heeft gedaan wat niet mocht of in de houdgreep vasthouden om zijn nagels geknipt te krijgen zijn volgens de mama’s wreed, ouderwets, denken niet mee met het kind en hadden nooit ouders mogen worden. Aan de andere kant zijn de moeders die dit vinden weer ‘softies’ en hebben geen gezag over hun kinderen.

Moeders die hun kind niet elke dag in bad doen hebben vieze kinderen en moeders die dat wel doen maken het huidje van de baby droog en kapot.
Moeders die werken zijn er niet voor hun kinderen en missen de hele opvoeding, lekker makkelijk. Moeders die thuis bij de kinderen zijn, zijn lui en doen de hele dag niets.
Moeders die borstvoeding geven zijn goed, moeders die kunstvoeding geven zijn slecht, en andersom.
Moeders die hun kinderen laten inenten hebben er geen onderzoek naar gedaan wat ze hun kind aan doen, moeders die hun kinderen niet laten vaccineren zijn moordenaars van hun eigen kind.

Dan heb je nog de niet- moeders, maar die er wel graag bij willen horen. Deze groep is al helemaal genadeloos. Ze weten alles beter al hebben zij geen ervaring. Ze denken het ouderschap al onder de knie te hebben, omdat ze toen ze 16 waren als bijbaantje oppaste bij de kind van de buren of ze zijn juf of begeleister van een kinderdagverblijf. Volgens hen is inbakeren zielig (?), is zindelijkheidstraining toch zo gepiept (?), mag je niet met kinderwagens naar drukke gelegenheden (nee, we moeten onze kinderen natuurlijk thuis laten of gewoon niet gaan) en mogen kinderen nooit tv kijken of op de tablet (want ja, we leven nog in 1963).

Lieve moeders, ook ik betrap mezelf wel eens op deze rariteiten al probeer ik het zo min mogelijk te doen. Laten we in plaats van elkaar te vernederen eens de handen ineen slaan. Iedereen doet het op haar manier en alles is goed. Moedig elkaar aan, ook al is het niet de manier waarop jij het zou doen.
Laten wij het de aanstaande moeders alleen maar leuk maken in de wereld van de mama’s. 

1 Reactie

  1. Danielle

    Ik ben helemaal voor! Steun elkaar en laat andere moeders in hun waarde!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten