Rammelende eierstokken

Rammelende eierstokken, ik vind het altijd zo raar klinken. De ene vrouw heeft het vroeg in de 20 en de ander pas als ze de 40 gepasseerd is en weer een groep vrouwen zullen het nooit krijgen.

Ik zelf was vrij jong en sinds dat ik mij kan heugen wist ik ook dat ik later mama zou worden. Ik keek heel erg op tegen mijn eigen moeder. Hoe zij, samen met mijn vader, 5 kinderen opvoedde. Haast een natuurtalent hoe zij met ons omging, maar ook met de vriendjes en vriendinnetjes die bij ons thuis kwamen spelen. Dit wilde ik ook. Ik wilde ook moeder zijn en mijn kinderen elke dag iets nieuws leren, vermaken en lief hebben.
En of dit nu komt, omdat ik een fantastische jeugd heb gehad waarbij wij niets tekort zijn gekomen, misschien zelfs flink verwend zijn, een mooi groot huis en tuin hadden en dat je met 5 kinderen altijd wel iemand had om mee te spelen. Het zal vast wel een rol gespeeld hebben in het vroeg krijgen van een kinderwens.

Toen ik ging studeren zei ik ook altijd tegen mijn vriendinnen dat ik later toch gewoon huismoeder wilde zijn. Heerlijk leek het mij.
Ik was toen 18 jaar en het liefst wilde ik toen al kinderen. Ik had destijds ook een relatie, maar die was niet heel stabiel. Dan komen er praktische aspecten om te hoek kijken. Zou het verstandig zijn om nu aan kinderen te beginnen? Ik was nog heel jong, studeerde nog, woonde op een studentenkamer, knipperlicht relatie, nee dit leek mij geen goede basis om aan kinderen te beginnen. Hoe graag ik het ook wilde.

2 jaar later kwam ik mijn man tegen. Liefde op het eerste gezicht. Het voelde bij hem meteen goed en wist vanaf dag 1; Dit wordt de vader van mijn kinderen. En nu ik dit artikel schrijf zijn wij precies 8 jaar samen, 3.5 jaar getrouwd en 2 kinderen rijker.
Ook bij hem wilde ik het liefst meteen aan kinderen beginnen, maar ook toen overwon het verstand.
Na ongeveer 3 jaar waren wij verloofd en met 4.5 jaar trouwden wij. Wij wilden eerst trouwen en dan pas kinderen, maar dat moeder natuur dat zó letterlijk nam hadden wij nooit kunnen bedenken.
15 december was onze trouwdag en 10 januari had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen, de dag dat wij op huwlijksreis gingen. Een echt liefdesbabytje dus 😉

24 jaar was ik toen ik in verwachting raakte. Voor misschien veel mensen vrij jong, maar voor mij precies goed. Hoe graag ik het zelfs nog eerder had gewild denk ik dat ik er nog niet klaar voor was geweest. Ik stond op dat moment veel sterker in mijn schoenen dan toen ik 20 was. Het kwam dus precies op tijd.

En dan ben je opeens 9 maanden zwanger. Hoe gek het ook klinkt, maar het was een kinderdroom dat uitkwam. Dit wilde ik en niets anders. Ik wilde zorgen voor mijn kindjes en hun al mijn liefde geven.

Nu ik daadwerkelijk moeder ben merk ik wel dat ik het beeld, dat ik als jong meisje had, heel erg geromantiseerd heb. Het moederschap is niet altijd even leuk en soms heb ik er even helemaal geen zin meer in. Maar moeder ben je voor altijd. Het is geen job waar je ontslag van kan nemen, omdat je het niet meer ziet zitten. Nee, moeder ben je 24/7! En natuurlijk is het fijn als je even iets kan doen zonder de kinderen erbij, maar zelfs dan ben je in je hoofd nóg met ze bezig. Tenminste ik wel.
Gelukkig staat tegenover een moeilijk moment weer 10 mooie momenten en krijg je de liefde dubbelendwars weer terug.

Ik ben blij dat ik niet te vroeg heb toegegeven aan mijn rammelende eierstokken. Je moet namelijk met zoveel meer rekening houden dan dat. Hoe moeilijk het soms kan zijn en hoe graag je het ook wil.

Wanneer wist jij dat je graag kinderen wilde?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten