Ochtendroutine met 2 kinderen

Ik vind het altijd heel fasinerend om te lezen hoe andere moeders de dag beginnen, doorbrengen en eindigen met hun kinderen.

Uit mijn ervaring is dat de ochtenden en avonden met 2 kinderen het meest hectisch zijn. Iedereen moet tegelijk alles doen, dus is het soms puzzelen in welke volgorde wat gedaan moet worden.

Zo gaat het (doorgaans) bij ons:

Ongeveer om 07.00u begint mijn dag. Nog voordat de kinderen wakker zijn ga ik mij douchen en aankleden.
Daarna maak ik Thorean zijn flesje en begin ik alvast met mijn make up op te doen totdat Thorean rond 7.30 wakker wordt. Ik haal hem uit bed, verschoon en was hem met een washandje en daarna krijgt hij op het grote bed de fles.
Wanneer ik klaar ben met Thorean voeden laat ik hem nog even lekker spelen terwijl ik, als het nog nodig is, het opmaken af maak.

Fender wordt rond 8.00 uur wakker en dan verschoon en was ik hem en kleed ik hem aan.
Daarna onbijten we samen. Ik vind dit heel gezellig sinds dat hij echt wat beter begint te praten en duidelijk kan maken wat hij wil drinken en wat voor een beleg hij op de boterham wil. We bespreken dan ook tegelijk wat we die dag gaan doen.

Na het ontbijt pak ik alle spulletjes bijelkaar, laat ik Fender nog een plasje op de wc doen en doe ik zijn jas en schoenen aan.

Daarna leg ik Thorean, op de dagen dat Fender ’s ochtends naar de peuterspeelzaal gaat, in de kinderwagen en anders leg ik hem weer op bed voor een slaapje.

En dan is het tijd om te vertrekken naar de peuterspeelplaats.

Dit is hoe onze dagen ongeveer beginnen. Sommige dagen zijn wat drukker en sommige wat rustiger. En het ziet er nu wel heel ‘smooth’ uit, maar in real life is het wel wat hectischer met een drukke peuter die soms niet wil meewerken of een baby die net heeft gepoept terwijl we moeten vertrekken.
Binnenkort zal er ook een blogpost online komen over ons avondroutine, want dan is het ook echt spitsuur hier in huis. Koken, eten, kinderen douchen, pyjama’s aan en op bed leggen… En dat in een tijdbestek van nog geen twee uur.

Hoe zien jullie ochtenden eruit?

1 Reactie

  1. Danielle

    Wat leuk om idd te kijken hoe andere mama’s en papa’s dat doen! Ik sta op om 6:30, zet koffie en smeer lunch voor mn man. Dan eet ik ff snel wat en haal mn man om 7 uur uit bed. Dan ga ik snel sporten en ben op tijd terug om mijn zoontje, Elliott, uit bed te halen en om 8 uur zn flesje te geven. Om 9 uur gaat mn man naar zn werk en om 9:30 gaat Elliott zijn ochtenddutje doen en ik ga dan douchen!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten