Flip de vlakabouter en andere wonderlijke wezens

Een tijdje geleden kreeg ik een setje kaarten opgestuurd van de webshop ‘fijndatjijerbent’. Nu moet ik zeggen dat ik al snel blij wordt van leuke kaarten met een mooie afbeelding of een pakkende tekst. Het is dan ook niet voor niets dat Fender zijn kamer vol hangt met kaartjes.
Deze kaartjes, met hun vrolijke kleurtjes, waren net iets anders en trokken gelijk mijn aandacht. Elk kaartje is voorzien van een leuke afbeelding met een grappig klein gedichtje.
Toen ik de webshop bezocht zag ik dat er zeer binnenkort ook een boekje zou verschijnen. Ik besloot deze te bestellen en niet veel later viel er een mooi ingepakt pakketje op de deurmat.

Het boekje is een bundel van allerlei versjes en gedichtjes, waarbij elk een grappige twist heeft. Fantastisch hoe woorden ontleed worden om zo tot een vermakelijk gedicht te komen. Het leuke hieraan is dat de gedichtjes diepzinniger zijn dan de meeste gedichtjes die geschreven zijn voor kinderen. De allerjongsten zullen de clou van de teksten nog niet begrijpen, maar toch is het zo geschreven en geillustreerd dat het voor hen ook boeiend zal zijn. Vanaf een leeftijd of 8 jaar bieden deze teksten stof tot nadenken en daagt het het kind uit. Ook voor volwassenen is het stiekem erg leuk om te lezen en ik heb dan ook vaak hardop moeten lachen om de geniale woordgrappen en de bijpassende, net zo een geinige, illustraties.

20161024_131542

Kim de Jong is de eigenaresse van www.fijndatjijerbent.nl en tevens de auteur en illustrator van de gedichtenbundel “Flip de vlakabouter en andere wonderlijke wezens” en de bijhorende kaarten. Kim heeft in haar jeugd altijd gestoeid met taal en kreeg de stempel dyslectie op haar gedrukt. Alles wat met taal te maken had gooide ze uit haar vakkenpakket en wist, mede door de automatische spellingcontrole, de studies pedagogiek, levensbeschouwing en kindercoach met succes af te ronden.
Tegenwoordig is ze moeder van drie stoere jongens en is ze nu met ontzettend veel plezier met taal bezig.

Op de website zijn nog veel meer leuke gedichten, versjes en verhaaltjes te vinden. Ook is er een shop waar je de gedichtenbundel, de kaartjes en ook posters van Flip de Vlakabouter en andere wonderlijke wezens kunt bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten