Nog een jaar…

​Wat vliegt de tijd toch snel voorbij! Fender is alweer ruim 3 jaar en dat betekent dat hij over ongeveer een jaar alweer naar de basisschool gaat. Hallo? Waar blijft die kleine schattige baby?!
De basisschool is een onderwerp wat ik lang vermeden heb. “Dat duurt nog zo lang”, “Hij is nog maar 2.5 jaar, tijd zat!”. Maar over 10 maandjes moeten wij er toch echt aan geloven en moeten wij nu toch echt een schoolkeuze gaan maken. Geadviseerd wordt om je kind met ongeveer 2.5 jaar in te schrijven op een basisschool, omdat je tegenwoordig met wachtrijen zit. Nu valt dat in de plaats waar wij wonen nog wel mee, hopen we. Maar….het moet wel gebeuren. Ons doel is dan ook om Fender voor het einde van januari 2017 ingeschreven te hebben. Zo spannend!

Het is toch een bepaalde verantwoordelijkheid gericht op de toekomst van ons kind. De acht jaren die daarop volgen zal de school die wij voor hem kiezen zijn tweede huis zijn. Zal hij daar vrienden maken, wordt hij daar gedeeltelijk gevormd, zal hij leren rekenen, lezen en schrijven. Het zijn allerlei facetten waar wij rekening mee moeten houden. Wat voor school is het? Hoe gaan de leraren om met de kinderen? Welke leermethode gebruiken ze? Is er een pestprotocol? Handhaven zij de veiligheid en privacy van de kinderen? Wordt er extra lesmateriaal aangeboden voor kinderen die wat achter of vooruit lopen op de rest?

Natuurlijk hebben we ons al wel een beetje verdiept in de scholen bij ons de buurt. De komende maand gaan we een afspraak maken om bij deze scholen langs te gaan voor een gesprek en een rondleiding en dan wordt het tijd om toch echt een keuze te maken voor onze grote jongen.

Ik vind dit hele proces enorm spannend. We gaan weer een hele nieuwe fase van het ouderschap tegemoet. Een die mij een beetje beangstigd, maar ook enorm trots maakt.

Hoe hebben jullie de schoolkeuze van jullie kind(eren) ervaren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten